Saramura de peste cu mamaliguta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o sa-ramura gus-toasa veti avea nevoie de mai multe spe-cii de pesti de 150-200 de grame fiecare: bi-ban, rosioara, ca-ras etc. Pentru 4 persoane va trebuiesc 4 rosii sanatoase si bine coapte,

Pentru o sa-ramura gus-toasa veti avea nevoie de mai multe spe-cii de pesti de 150-200 de grame fiecare: bi-ban, rosioara, ca-ras etc. Pentru 4 persoane va trebuiesc 4 rosii sanatoase si bine coapte, ardei iuti, sare si cimbru. Cu un cutit dat bine in prealabil prin tocila se curata pestii de intestine pe un fund de lemn. De solzi sa nu va atingeti, ca va fi nevoie de ei cand vor sfarai pestii pe foc. Se spala bine prin interior si se lasa apoi sa se zvante. Acum aveti doua posibilitati: ii frigeti pe un gratar sau pe o tabla nesmaltuita. In general, saramura este mai gustoasa atunci cand pestii sunt facuti la gratar, pentru ca vor capata miros de fum. Frecati pestii cu sare grunjoasa si puneti-i pe gratarul incins. Nu umblati la ei si nu ii intoarceti pana nu s-au rumenit bine pe o parte. Dupa ce i-ati intors si pe partea cealalta, sunt aproape gata. Dupa ce s-au fript, se scutura solzii arsi si iar pestii se asaza intr-un castron, turnandu-se apa fierbinte peste ei cat sa-i cuprinda. Tot acum adaugam in saramura si doi-trei ardei iuti, catei de usturoi, patrunjel, cimbru, toate taiate marunt. In paralel, coacem alaturi de peste rosiile in coaja. O data coapte, le curatam de coaja si le adaugam la mujdeiul pregatit in prealabil intr-un castronel de lemn. Se serveste cu un vin alb si daca este posibil chiar pe malul baltii de unde au fost prinsi pestii.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite