S-a deschis Cutia Pandorei la Hollywood. Ben Affleck, acuzat de hărţuire sexuală: „Am avut un comportament nepotrivit, îmi pare sincer rău“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Affleck, în 2013 FOTO Reuters
Ben Affleck, în 2013 FOTO Reuters

Scandalul sexual de la Hollywood ce-l are ca protagonist pe producătorul de film Harvey Weinstein scoate la iveală faptul că astfel de comportamente deviante nu reprezintă cazuri izolate. Celebrul actor Ben Affleck, despre care se spune că a fost protejatul lui Weinstein, este vizat de acuzaţii potrivit cărora ar fi pipăit mai multe femei. Starul a oferit o scurtă declaraţie în care prezintă scuze, referindu-se la un caz particular.

Relaţia extrem de apropiată dintre Ben Affleck şi Harvey Weinstein i-a adus numeroase critici actorului, după ce timp de mai multe zile a rămas tăcut cu privire la acuzaţiile grave ce îi sunt aduse producătorului de numeroase femei din industria de divertisment.

Cei doi sunt prieteni buni, actorul fiind văzut ca protejatul mogulului. De altfel, Weinstein a fost cel care a făcut posibilă realizarea dramei „Good Will Hunting“ (1997), care le-a adus un premiu Oscar lui Matt Damon şi lui Ben Affleck pentru scenariu. 

În cele din urmă, actorul a făcut o declaraţie pe marginea scandalului sexual, însă a stârnit din nou reacţii negative, existând multe voci care susţin că Affleck ştia de abuzurile prietenului său. 

„Sunt trist şi furios că un om cu care am lucrat şi-a folosit poziţia şi puterea pentru a intimida, pentru a hărţui sexual şi pentru a manipula atâtea femei, de-a lungul deceniilor. Numeroasele acuzaţii ce i-au fost aduse mi-au produs repulsie. Nu putem tolera aşa ceva şi mă întreb ce pot face pentru a mă asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla şi altora“, a comentat Ben Affleck. 

Mesajul însă a avut un efect devastator pentru imaginea sa. Actriţa Rose McGoawn, care a fost violată de Harvey Weinstein, dar care ar fi acceptat bani în schimbul tăcerii, l-a acuzat pe Affleck de ipocrizie. Vedeta susţine că actorul, alături de care a jucat în „Going All the Way“ şi în „Phantoms“, minte, deoarece ea i-a spus experienţele prin care producătorul a făcut-o să treacă. 

image

„Ben Affleck, să te ia naiba! «La dracu’! I-am spus să înceteze să mai facă asta!», asta mi-ai spus înainte de conferinţa de presă la care am fost forţată să merg imediat după incident. Minţi!“, a scris McGowan pe Twitter, potrivit The Guardian

Însă partea cea mai rea este că Affleck a stârnit prin declaraţia sa o serie de dezvăluiri despre propriul comportament neadecvat faţă de femei. 

Un utilizator al platformei Twitter a amintit că Affleck i-a pipăit sânii actriţei Hilarie Burton (foto dreapta), în 2003, în cadrul show-ului „TRL“, difuzat de MTV, însă toată lumea a uitat de acel incident. 

Burton a replicat: „Eu nu am uitat!“ Ulterior, actriţa, care atunci avea 21 de ani, a publicat un clip în care vorbeşte despre cum starul american a strâns-o de sânul stâng în timpul unei filmări. „Fetelor, sunt atât de impresionată de curajul vostru. Eu eram un copil atunci, a trebuit să râd ca să nu plâng. Vă trimit toată dragostea mea“, a adăugat Burton. 

Filmuleţul cu pricina a început să circule în mediul virtual, arătându-l pe Affleck cum îşi pune braţul în jurul gâtului actriţei, însă nu este foarte clar ce face. Totuşi, actorul a recunoscut că a făcut un gest nepotrivit, pentru că a prezentat scuze în mod public: „M-am purtat necorespunzător faţă de doamna Burton şi cer scuze sincer pentru acest lucru.“

image

Însă acuzaţiile nu se opresc aici. Un makeup artist susţine că Ben Affleck „a apucat-o“ de fund în timpul unei petreceri de la gala Globurile de Aur din 2014. Annamarie Tendler (foto dreapta) a povestit pe scurt incidentul şi a precizat că aşteaptă scuze publice de la actor. „Mi-ar plăcea să primesc nişte scuze de la Ben Affleck, care m-a strâns de fund la acea petrecere. A trecut pe lângă mine, mi-a pus mâna pe fund şi şi-a introdus degetele între fesele mele. S-a comportat de parcă a vrut doar să-mi atragă atenţia în mod politicos să mă dau la o parte, dar în loc să-mi pună mâna pe spate, i-a alunecat pe fund. La fel ca majoritatea femeilor care au trecut prin astfel de situaţii, nu am spus nimic, dar m-am gândit mult la ce să-i spun dacă l-aş fi întâlnit din nou“, a scris Tendler. 

Afirmaţiile acesteia sunt susţinute şi de scriitoarea şi comedianta Jen Statsky, care este cunoscută pentru colaborarea la show-ul lui Jimmy Fallon. „Am fost şi eu la acea petrecere şi mai multe prietene au trecut prin exact aceeaşi experienţă“, a scris Statsky ca replică la cele dezvăluite de makeup artistul Annamarie Tendler.

Şi fratele lui Ben Affleck, actorul Casey Affleck, recompensat anul acesta cu un Oscar, a fost în trecut acuzat de hărţuire sexuală, însă a ajuns la o înţelegere financiară cu victimele. 

Ben Affleck şi Jennifer Garner s-au despărţit în 2015 după zece ani de căsnicie, iar zvonurile spun că actorul şi-ar fi înşelat soţia cu dădaca celor trei copii pe care îi au împreună. Anul acesta, Affleck a confirmat relaţia cu una dintre producătoarele emisiunii „Saturday Night Live“, Lindsay Shookus (37 de ani).

Amintim că peste 30 de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein (65 de ani) că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Asia Argenton, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. 

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu ştia gravitatea faptelor sale. 

De asemenea, victimele, cele mai vocale fiind Léa Seydoux şi Rose McGawn, susţin că toată lumea din Cetatea Filmului ştia despre comportamentul lui Weinstein, care obişnuia să se laude că a făcut sex cu majoritatea actriţelor şi făcea avansuri nedorite nu doar în spatele uşilor închise, ci şi în public.

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie şi este anchetat de FBI. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite