Pui thailandez cu sos de cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre bucatariile orientale, cea thailandeza, care foloseste multe legume, mirodenii, arome si putina carne, se bucura de un mare renume. Din preparatele specifice nu lipsesc ierburile aromate

Dintre bucatariile orientale, cea thailandeza, care foloseste multe legume, mirodenii, arome si putina carne, se bucura de un mare renume.
Din preparatele specifice nu lipsesc ierburile aromate precum mararul, busuiocul si ghimbirul. Alte meniuri folosesc laptele de cocos. In marile restaurante sunt preferate mancarurile inabusite, la care se folosesc putine grasimi, iar vitaminele nu se distrug in timpul pregatirii. O reteta celebra este Gai Tom Coke. Se ia un pui intreg, ulei de soia mai putin gras, lamaie, doua cepe, 2 pahare cola. Se spala puiul si se taie in bucati mari. Se pun la cuptor cu cola, sosul de soia, cepele taiate si felii de lamaie. In primele 15 minute focul este mai puternic. Dupa aceea, flacara se micsoreaza pana cand carnea devine frageda si sosul are consistenta unui sirop gros. Intr-un mixer vom prepara al doilea sos: amestecam 3 linguri de zahar cu usturoiul curatat (6-8 boabe), sos de peste (10 linguri de zeama in care a fiert pestele), coriandru si piper, dupa gust. Sosul obtinut se toarna peste puiul fraged preparat la cuptor cu cola si uleiul de soia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite