Dacă ar fi să dau crezare nenumăratelor articole de pe bloguri,
postărilor extrem de îndurerate ce au apărut cu nemiluita pe reţelele de
socializare, faptului că mai toată lumea are de împărtăşit o amintire cu fostul
om de radio Andrei Gheorghe, aş putea trage concluzia că până luni seara,
atunci când a apărut vestea morţii sale absolut neaşteptate, toată lumea i-a
fost fan înrăit şi necondiţionat.
Şi era miez de zi, şi mai era şi miez de noapte, iar noi ne
hăhăiam ca proştii, că, de, eram copii de provincie, din familii cu frica lui
Dumnezeu, iar el spunea cuvintele alea, în direct, pe radio. Asta până să ne
cuprindă vocea aia nepământeană ca-ntr-un cocon, până se ne hipnotizeze mintea
aia sclipitoare şi să ne deschidă ochii şi visurile.
Pe doamna Stela Popescu n-am întîlnit-o direct decît de două sau de trei
ori, la cîteva mese amicale, cu mai mulţi comeseni laolaltă.
Sunt convins că doamna primar general nu a mers cu taxiul spre casă după concertul Angelei Gheorghiu, să fie furată la bani, dar cred că nu se poate să nu fi zărit vreodată tragedia victimelor reţelelor de prostituţie
20 de ani. Atât au trecut de când această femeie ce purta numele zeiţei vânătorii, Diana, a fost ucisă numai pentru că-şi dorea să fie liberă, fericită şi împlinită. A îndrăznit să-şi ceară drepturile şi „aroganţa” ei a fost taxată în singurul mod posibil şi la îndemână celor de „sus”: dispariţia ei fizică.
Domnişoară Simona Halep, sunt Florin Grozea, un fan din România. Te rog să mă ignori. Dacă totuşi te-am făcut curioasă, citeşte în continuare.
Cam astea sunt întrebările pe care le întâlneşti frecvent atunci când îţi faci prieteni noi azi. Exista şi în anii ‘90 o reţea de socializare, se chema Mirc şi era un fel de bunicul Facebook-ului, dar era destul de rudimentar. Funcţiona pe “asl pls”, dacă vă amintiţi faimoasa expresie. Dar şi atunci, muzica era tot ca şi azi, parte din identitatea personală.
Chester s-a sinucis la 41 de ani. A fost abuzat sexual de la 7 la 13 ani, dar i-a fost frică să ceară ajutor, pentru că nu voia ca oamenii să creadă
că era gay sau că minte.
Pentru
cei mai mulţi dintre compatrioţii noştri aflaţi azi la vârsta maturităţii, ziua
de 4 martie a devenit sinonimă cu cea a cutremurului ce a zguduit România în
1977.
Ana Ularu (31 de ani) şi-a dorit dintotdeauna să fie actriţă şi a muncit enorm pentru ca acest vis să devină realitate. A ales să trăiască în România, se consideră actriţă de limbă română, deşi a început să joace în producţii internaţionale. Despre partenerul din „Inferno“, Tom Hanks, chiar dacă au avut doar câteva scene împreună, Ana Ularu spune că a fost o onoare să împartă platourile de filmare.
Am văzut întâmplător, pe Facebook, un link către postarea Marinei Almăşan, veşnica prezentatoare de emisiuni mediocre a TVR-ului, care scrie pe un site obscur o postare de blog cu titlul „Între Oana Pellea şi Olguţa Vasilescu“.
Aplicaţia Biziday îi ocupă mai tot timpul lui Moise Guran, mai ales în ultima vreme, de când aceasta a trimis accidental o alertă de cutremur cu magnitudinea 10 pe scara Richter. De cealaltă parte, pentru că „trăieşte în România şi asta îi ocupă tot timpul”, cetăţeanul Badea Mircea a făcut o plângere penală fostului coleg, acuzându-l că este un „pericol pentru ordinea publică”.
Se împlinesc azi doi ani de la unul dintre cele mai neliniştitoare gesturi de autosuprimare pe care o personalitate le-a comis în zilele noastre: sinuciderea lui Robin Williams.
Tu te-ai întrebat cum adună vedetele milioane de like-uri pe Facebook? Majoritatea acestor like-uri sunt câştigate pe bune, datorită carierelor de succes şi a brand-ului personal atent promovat în timp. Dar din ce în ce mai multe vedete vor să-şi crească rapid pagina Facebook folosindu-se de o strategie pe care eu o numesc „Metoda Poptămaş“.
Pentru mine, David Bowie a fost o fereastră colorată: după ce ascultam fiecare album al lui, vedeam lumea mai frumoasă. Nu ştiu cum reuşea şi ce punea în muzica lui, era ca o hipnoză a inimii.
Într-un
recent mesaj public, Lucian Mândruţă a declarat că s-ar declara „din nou, cu
toată inima, român ortodox“. Doar că are câteva condiţii. Pe care am încercat
să le discutăm, în direct, la radio.
Marele actor Gheorghe Dinică ne-a părăsit la 10 noiembrie 2009, după
ce a luptat cu o grea suferinţă. A dat viaţă unor personaje memorabile,
încântând generaţii întregi de români cu figura sa luminoasă şi
replicile debordând de un umor sănătos şi o fină ironie.
Sunt zile în care e tare greu să fii
femeie. Nici nu vă gândiţi voi care sunt acele zile şi săriţi repede
crezând că… Nu, sunt zile obişnuite. Dar te întrebi: dacă îţi e greu să
fii femeie e ceva greşit în asta? Poate o fi chiar cuvântul în sine,
poate e presiunea prea mare pentru un cuvânt atât de simplu, compus din
doar şase litere.
Da’ chiar aşa. De ce l-a ajutat Arsenie Boca pe Daniel Buzdugan să scape cu viaţă după ce a alunecat pe gresie în baie? Simplu ca bună ziua. Ca să îşi bage el „de toate“ la radio, să facă tot felul de glume proaste şi să creadă că are o misiune divină atunci când mănâncă tot felul de rahaturi cu pretenţii de umor de bună calitate. Să o luam încetişor pe gresia udă a faptelor cu desfăşurarea situaţiei în culpă.
Să nu mă înţelegeţi greşit, modelul de familie promovat de Cătălin
Măruţă şi soţia sa Andra poate fi unul de urmat. Fără amantlâcuri la
vedere, fără scandaluri mediatizate, un cuplu de casă cu prunci crescuţi
frumos, cu respectarea ritualurilor creştine şi a tradiţiilor
româneşti. O familie cu o situaţie materială excelentă care s-a impus de
bună seamă în ceea ce noi numim high-life-ul bucureştean şi nu numai.
”Lasă prostiile şi fă şi tu un copil că uite acum trece timpul şi o să fie prea târziu. Ce e cu toată scălămbăiala asta, turnee şi aşa mai departe? Păi femeia trebuie să facă un copil dacă vrea să se simtă împlinită, altfel ce viaţă e asta?”