Miss Univers 2017: Cea mai frumoasă femeie din Univers este o franţuzoaică FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iris Mittenaere este a doua reprezentantă a Franţei care câştigă prestigiosul concurs de frumuseţe FOTO EPA
Iris Mittenaere este a doua reprezentantă a Franţei care câştigă prestigiosul concurs de frumuseţe FOTO EPA

Iris Mittenaere, reprezentanta Franţei, a câştigat duminică titlul de Miss Univers în cadrul celei de-a 65-a ediţie a celebrei competiţii internaţionale. Nici în acest an România nu s-a numărat printre statele finaliste, în această categorie fiind însă concurente din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Brazilia.

Iris Mittenaere a învins 85 de participante în cadrul show-ului organizat în Filipine şi care a durat trei ore, având ca principală temă diversitatea şi emanciparea femeilor. Tânăra a devenit a doua franţuzoaică din istorie care obţine prestigiosul titlu de cea mai frumoasă femeie din Univers şi prima câştigătoare din Europa după aproape un deceniu. 

Iris Mittenaere, în vârstă de 24 de ani, este originară din oraşul Lille, din nordul Franţei, şi studiază la Facultatea de Stomatologie din Paris şi unul dintre obiectivele sale este să atragă atenţia asupra importanţei igienei dentare şi orale, potrivit Reuters. 

„Sunt surprinsă că am câştigat, mă simt binecuvântată“, a spus învingătoarea concursului, care a precizat în profilul ei, publicat pe site-ul competiţiei, că va milita pentru promovarea igienei dentare şi orale. 

În momentul în care a primit coroana, Iris Mittenaere a precizat că doreşte să promoveze şi educaţia pentru copii şi femeile tinere din ţările sărace. „Titlul de Miss Univers a fost un vis, fiecare fată îşi doreşte să fie Miss Univers, scena este uimitoare, totul este uimitor. Vreau să-i ajut pe oameni, vreau să-i înţeleg pe oameni, vreau să întâlnesc oameni, de aceea această victorie este un vis devenit realitate pentru mine“, a mai mărturisit Mittenaere.

Întrebată în timpul competiţiei care este cel mai mare eşec din viaţa ei şi cum a reuşit să depăşească momentul, câştigătoarea Miss Univers a explicat: „Am dat greş de mai multe ori. Când te confrunţi cu un eşec, trebuie să te înalţi şi să încerci din nou, să continui, să mergi mai departe. Am eşuat înainte, dar pentru mine această competiţie este prima mare oportunitate.“

Pe locul secund s-a clasat Miss Haiti, Raquel Pelissier (24 de ani), podiumul fiind completat de Miss Columbia, Andrea Tovar (23 de ani). Celelalte zece concurente calificate în proba costumelor de baie au fost din Kenya, Indonesia, Mexic, Peru, Panama, Filippine, Canada, Brazilia, Thailanda şi Statele Unite ale Americii. Dintre acestea au fost alese nouă concurente pentru etapa rochiilor de seară, pentru ca în finalnumărul să fie redus la şase concurente, pe lângă cele de pe podium fiind şi reprezentantele din Thailanda (Chalita Suansane), Kenya (Mary Esthere Were) şi Filipine (Maxene Medina). 

România a fost reprezentată de Teodora Dan, o pictoriţă din Craiova în vârstă de 27 de ani.

Ediţia precedentă a acestui concurs a fost câştigat de Pia Wurtzbach, reprezenta statului Filipine. Concursul a fost prezidat de Steve Harvey, care a revenit în calitate de prezentator principal al show-ului, după o gafă uriaşă pe care a făcut-o în 2015, când a încurcat numele concurentelor şi a anunţat-o câştigătoare pe reprezentanta Columbiei. A fost pentru a treia oară când Filipine a organizat Miss Universe, după ce un sponsor local, magnatul Luis Singson, a plătit 13 milioane de dolari pentru a aduce această competiţie în ţara lui.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite