Mădălina Ghenea, „reginetta di Sanremo“: fotomodelul a luat ochii italienilor cu o rochie cu cristale şi pene de struţ a unui designer român FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Ghenea (27 de ani) a uimit audienţa festivalului de la Sanremo, acolo unde, în calitate de coprezentatoare, a purtat mai multe rochii, printre care şi una creată de românca Cristina Săvulescu. Ghenea a fost numită „reginetta di Sanremo“.

În seara deschiderii Festivalului Sanremo 2016, românca a purtat o rochie roşie, semnată de creatoarea italiană Alberta Ferretti, fiind introdusă în scenă de gazda festivalului Carlo Conti. În ultima seară a festivalului, Mădălina Ghenea a purtat o ţinută vestimentară aparte, cu care a luat ochii italienilor. Ghenea a optat pentru o rochie cu mii de cristale şi perle aplicate, brodată manual din dantelă chantilly şi cu pene de stuţ. Creaţia semnată Cristina Săvulescu este considerată o combinaţie îndrăzneaţă între stilul anilor ̓20 şi croiala anilor ̓50. Realizarea rochiei nu a fost una uşoară, şapte persoane fiind solicitate pentru a o broda.

Presa din Italia a avut numai cuvinte de laudă pentru apariţiile Mădălinei Ghenea, numind-o chiar „reginetta di Sanremo“ (n.r. - regina din Sanremo). Criticii de modă ai publicaţiei „Coriere della Serra“ au scris că Mădălina Ghenea a ales „din spirit patriotic“ creaţia designerului Cristina Săvulescu. Aceeaşi linie de opinie a păstrat-o şi „La Repubblica“: „Mădălina Ghenea, frumoasa româncă de 27 de ani, a apărut în creaţia vestimentară Vionnet, a libanezului Zuhair Murad, şi în cea a Cristinei Săvulescu, designer de la Bucureşti, ca un omagiu pentru ţara sa de origine“. Apariţiile româncei au fost comentate şi în publicaţiile de specialitate precum „Elle“ şi „Vogue“ din Italia. Mai mult, presa din Italia a specificat faptul că Ghenea nu a greşit nici măcar o dată, dar a părut jenată de rochia cu pietre în unele ocazii. 

madalina ghenea sanremo 2016 splash news

Mădălina Ghenea a îmbrăcat o rochie cu cristile aplicate şi cu pene de struţ FOTO Gulliver/Splash News 

image

Mădălina Ghenea, alături de Carlo Conti FOTO Gulliver/Splash News

La categoria „Consacraţi“ a festivalului Sanremo 2016, care poate da reprezentatul ţării la Eurovision, grupul Stadio, cu piesa „Un giorno mi dirai“ a fost ales câştigător, confirmând aşteptările multora dintre fanii competiţiei care îl vedeau pe primul loc încă de la începutul competiţiei. Cu toate acestea, Stadio a refuzat să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2016.

Televiziunea RAI a anunţat duminică, 14 februarie, că Francesca Michielin va fi reprezentantul Italiei la Eurovision 2016, după anunţarea rezultatelor oficiale de la Saremo 2016. Informaţia a fost confirmată de artistă pe contul ei de Twitter. Rezultatele de la Sanremo pot fi văzute aici. RAI a înregistrat în acest an o audienţă medie de 11 milioane de telespectatori. 

Pe de altă parte, Ionuţ Ungureanu, solistul trupei Provincialii şi reprezentantul României în competiţie, a câştigat trofeul „Vocea Internaţională“ la Festivalul Sanremo Music Awards 2016, acesta impresionând juriul competiţiei din Italia cu piesa „Oamenii“, cu care a câştigat şi Festivalul de Muzică de la Mamaia.

„Este o performanţă deosebită, iar mie întotdeauna mi-au plăcut lucrurile grandioase. Îmi lipseau emoţiile acestea, aşa cum au fost în 2005 când am câştigat trofeul la Festivalul Mamaia. Sanremo este cel mai mare concurs de acest fel din Europa“, a declarat solistul trupei Provincialii. 

ionut ungureanu provincialii

Ionuţ Ungureanu a impresionat juriul festivalului FOTO Arhivă 

Desfăşurat în orăşelul Sanremo, care are o populaţie de numai 57.000 de locuitori, festivalul a fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru artiştii italieni. Printre cei care au câştigat concursul se numără legende ale muzicii italiene precum Domenico Modugno, Adriano Celentano, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Al Bano şi Romina Power, Ricchi e Poveri, Laura Pausini şi Andrea Bocceli, însă nu puţini au fost cântăreţii străini care au urcat pe scenă, pentru diverse duete: Louis Armstrong, Connie Francis, Dalida, Stevie Wonder.

La spectacolul inaugural al ediţiei din 2015 a avut loc reîntâlnirea surpriză a celebrilor solişti Al Bano şi Romina Power, care au format un cuplu atât pe scenă, cât şi în viaţa particulară timp de 30 de ani, dar s-au despărţit în 1999. Reapariţia lor împreună a fost urmărită de 12 milioane de telespectatori, rata de audienţă ajungând la nivelul record de 49,34 la sută.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite