Legende importante despre români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am postat asta pe blog acum aproape două luni, dar, în contextul alegerilor ăstora penibile, nu strică să ne mai amintim cine suntem de fapt… 1 „Românul s-a născut poet”. Niciodată

Am postat asta pe blog acum aproape două luni, dar, în contextul alegerilor ăstora penibile, nu strică să ne mai amintim cine suntem de fapt…

1 „Românul s-a născut poet”. Niciodată n-am înţeles de unde vine chestia asta. Avem aşa mulţi poeţi de valoare pe cap de locuitor? Nu mai mulţi decât în alte ţări. Vorbim în versuri pe stradă? Nu! Putem face versuri la comandă? Să fim serioşi! Orice imbecil poate! ”Căţel” rimează cu “purcel”, “te iubesc” cu “te doresc”…

Cei de la Discovery au făcut un experiment La Motoare. Au dat fiecăruia câte o foaie, un pix şi 30 de minute la dispoziţie. Uitaţi ce-a ieşit: “am trăit juma de viaţă/ fără să nutresc speranţă/ deodată-n viaţa mea/ parcă s-a schimbat ceva/ pe când la tv priveam/ şi mai mai că aţipeam/ cea mai tare chestiune/ era la televiziune/ un nume simplu avea/ misterioasă era/ toată ţara o căuta/ era chiar Elodia”.

Ah! Să nu uităm versurile manelelor sau chiar şi majoritatea celor din noua muzică… Aşadar… Busted!!! (Doar dacă nu cumva expresia a fost creată la mişto).

2 ”Românul e mâncău”. Eu nu am ieşit din ţară decât de două ori. Şi atunci aveam o dată 13 ani şi altă dată 15 ani. În Ungaria şi Grecia. (Apropo, sunt decis să recuperez). N-am să uit că atunci când mâncam în vreun restaurant din Budapesta, toţi chelnerii erau sideraţi văzând cantitatea de pâine care se consuma la masa noastră.

În altă ordine de idei, la noi Crăciunul, Revelionul sau Paştele nu înseamnă nimic  altceva decât mâncare!!! Cu o săptămână înainte începe măcelul din hipermarketuri şi în ziua respectivă spitalele sunt pline de oameni în toată firea, care se zvârcolesc de durere, cu ochii holbaţi în cap de la atâta vomă.

Românul e atât de mâncăcios încât alintă mâncarea… El nu mănâncă “mămăligă cu brânză”, ci “mămăliguţă cu brânză”. Mănâncă “ciorbică” ţărănească şi “supică de puiuţ”. ”Cârnăciori de casă” şi “mititei”.

Există şi mâncăruri serioase, cu denumiri serioase. De exemplu, tochitură. Sună foarte serios…tochitură… Dar până şi asta se serveşte cu…”mămăliguţă“!!! Aşadar… mit adevărat!!!

3 ”Românul e primitor”. Ce faceeee?!?! Păi nu suntem tot noi ăia cu proverbul ăla oribil “Frate, frate, da’ brânza-i pe bani”?!

Nu contest faptul că prin Bucovina, sau mai ştiu eu unde, există şi oameni primitori, dar astea sunt nişte întâmplări fericite. Nişte tradiţii care rezistă atârnate de un fir de aţă! Mith busted!!!

4 ”În România se fură ca-n codru”. Expresia asta e învechită! Acum s-a ajuns la faza în care se fură chiar şi codrul verde!!! Până şi Radu Vasile, pe vremea când era prim-ministru, a dat o declaraţie genială:

 “În România nu mai avem nimic. Nici de furat nu mai e mare lucru!” Şi o spunea cu o doză de amărăciune… Dar a venit UE!!! Şi odată cu UE ce-a venit?! Banii de la UE!!! Şi avem iar de unde să furăm! Hai România!!! Hai băieţii noştri!!! Aşadar, mit adevărat!!!

5
”Româncele sunt frumoase”. Aici nu prea am ce spune. Străinii care ne vizitează ţara o spun mai bine decât noi. Dar am şi eu o întrebare… Dacă tot suntem un popor cu atâtea femei frumoase, cum dracu’ de ajung d-al de Cristina Spătar sau Ramona Gabor vedete?!?! Hai să zicem… mit adevărat…

Citiţi continuarea pe blogul mihaibendeac.wordpress.com

Articolul lui Mihai Bendeac este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. În fiecare sâmbătă, în această pagină găsiţi Topu’ lu’ Bendeac.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite