Jurnalistul Nic Sârbu, soţul Simonei Tache, a murit la 43 de ani: „Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nic Sârbu, care a lucrat o vreme îndelungată la „Academia Caţavencu“, a murit la vârsta de 43 de ani. Anunţul a fost făcut de soţia sa, jurnalista şi cunoscuta bloggeriţă Simona Tache, într-un mesaj pe pagina ei de Facebook.

Simona Tache a anunţat astăzi, printr-o postare pe Facebook, că soţul ei, Nic Sârbu, s-a stins din viaţă după „o uriaşă suferinţă“ şi le-a transmis un mesaj celor care vor să-ţi ia rămas bun de la el.

„Nic nu mai este. Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă, pe care a trăit-o aşa cum şi-a trăit toţi cei 43 de ani. A fost bun, demn, răbdător şi îndrăgostit de viaţă, până la ultima respiraţie. Trupul care i-a aparţinut va fi incinerat marţi, 23 ianuarie, la Crematoriul Vitan Bârzeşti. Dacă doriţi să vă luaţi rămas bun, o veţi putea face la o oră pe care o voi anunţa mâine, printr-o editare a acestei postări. Va fi, probabil, undeva în jurul prânzului. Adresa Crematoriului: Intrarea Serelor nr 1, sector 4, în spatele Institutului de Medicină Legală“, a scris astăzi Simona Tache pe Facebook. 

Nic Sârbu a intrat în presa de ştiinţă în 1985, când a început să publice probleme în Gazeta Matematică. În 2005 s-a angajat la Academia Caţavencu, unde a creat o pagină de ştiinţă. Cînd echipa de la Academia Caţavencu a fondat Caţavencii, în vara lui 2011, a început şi el să lucreze acolo. De asemenea, Nic Sârbu a făcut şi voluntariat pentru ONG-uri, a predat lecţii de fizică şi astronomie pentru copii de 12-14 ani din familii defavorizate.

Simona Tache a fost redactor la revista Tabu şi la Academia Caţavencu şi cronicar TV la Cotidianul, înainte să pună pe picioare propriul blog, intitulat „Jurnal roz de cazarmă“, devenind una dintre cele mai citite bloggeriţe din România.

image
image
image

FOTO Facebook Simona Tache

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite