Duetul virtual, tunel al timpului pentru vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmând modelul american, tot mai mulţi artişti români învie melodii vechi. Sub forma de "holograme", imagini 3D sau voci desprinse - prin procedee complicate - din benzile de magnetofon de

Urmând modelul american, tot mai mulţi artişti români învie melodii vechi.

Sub forma de "holograme", imagini 3D sau voci desprinse - prin procedee complicate - din benzile de magnetofon de altădată, multe dintre starurile decedate sau trecute de prima tinereţe revin din ce în ce mai mult în showbizul actual din întreaga lume. Astfel, până la urmă, Elvis Presley a înviat, Nat King Cole a cântat alături de fiica sa, Robbie Williams şi-a întâlnit idolul, iar celebra noastră Loredana şi-a găsit…. copilăria.

"Se poartă duetele virtuale", spun americanii. Şi cum au aşteptat în zadar timp de 30 de ani ca marele Elvis Presley să revină cumva printre muritori, s-au gândit să grăbească lucrurile şi i-au creat…. o hologramă. Capul răutăţilor a fost Celine Dion care, în cadrul show-ului "American Idol", a cântat piesa "If I Can Dream" alături de idolul copilăriei sale: însuşi Elvis.

E drept, o biată hologramă realizată impecabil, proiectată pe "carnea şi oasele" unei sosii. Momentul - considerat unul revoluţionar în ce priveşte tehnica duetului virtual - a avut o audienţă imensă în Statele Unite, dar a stârnit şi comentariile răutăcioase ale cârcotaşilor: ba că Celine Dion nu se uita în ochii artistului readus la viaţă, ci la nasul acestuia sau că sosia aleasă era prea înaltă pentru statura regelui rock'n roll.

Cert este că Madonna, Robbie Williams şi Cher au murit de ciudă la auzul veştii, ei fiind fani declaraţi ai lui Presley şi, în prezent, duşmani de moarte ai canadiencei Celine.

Revin, deci există!

Bono, solistul trupei U2, l-a readus la viaţă pe Frank Sinatra ("Under My Skin"), iar Robbie Williams, pe acelaşi Sinatra, de data asta cu piesa "It Was A Very Good Year". De altfel, britanicul l-a readus şi pe scenă pe cel poreclit "Chairman of the Board" în concertul său "Live at the Albert", într-un moment emoţional şi… virtual. În schimb, Franţa a reînviat-o pe Dalida, care a "cântat", la aproape 20 de ani de moartea sa, pe posturile muzicale, graţie compozitorului piesei "Je suis malade": Serge Lama.

Şi cum programele de montaj video sunt din ce în ce mai folosite, site-urile de internet dedicate videoclipurilor sunt pline de producţii de amatori care pun laolaltă artişti care nici măcar nu s-au cunoscut vreodată: Luciano Pavarotti şi trupa Potts, Madonna cu Mylene Farmer sau Michael Jackson cu Louis Armstrong.

Avem şi noi "hologramele" noastre

România este prost reprezentată la capitolul duete virtuale. Cel mai reuşit este, cu siguranţă, cel al lui Ştefan Bănică Jr cu tatăl său: "Cum am ajuns să te iubesc". Anul acesta, fetele de la Heaven au încercat, în cadrul Premiilor MTV, să îl readucă pe Gil Dobrică la viaţă, demersul fiind însă sortit eşecului din motive tehnice.

Claudiu Mirică, fostul solist al trupei Stigma, îşi anunţă revenirea pe piaţa muzicală cu un album plin de duete virtuale, alături de artişti ca Anda Călugăreanu, formaţia Mondial sau Aurelian Andreescu. În schimb, Loredana deţine recordul în ce priveşte întoarcerea în timp, prin faptul că a înregistrat piesa "Copiii sirenelor" alături de… vocea sa de la 3 ani.

Natalie l-a făcut de neuitat pe Nat King Cole

Una dintre cele mai spectaculoase "reveniri" în lumea noastră a fost cea a lui Nat King Cole. În 1987, fiica sa, Natalie - rokeriţă la origini, s-a gândit să înregistreze o piesă alături de tatăl său, la aproape 20 de ani de la moartea acestuia. Aşa s-a născut duetul virtual "When I fall In Love", urmat de hitul "Unforgettable", cel care a deschis "Cutia Pandorei virtuale".

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite