Da’ tu de ce nu faci un copil?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Lasă prostiile şi fă şi tu un copil că uite acum trece timpul şi o să fie prea târziu. Ce e cu toată scălămbăiala asta, turnee şi aşa mai departe? Păi femeia trebuie să facă un copil dacă vrea să se simtă împlinită, altfel ce viaţă e asta?”

Treaba cu copilul mă enervează cam la fel de mult pe cât îi deranjează imigranţii pe extremiştii de la noi. Acum recunosc că nu a fost mereu aceeaşi temă. Acum ceva vreme era: ”tu când te măriţi că trece timpul şi o femeie nemăritată nu e o femeie împlinită”. Înainte de asta era: tu când îţi faci o carieră serioasă, ce e cu muzica asta, că doar nu se câştigă cine ştie ce din ea şi o femeie fără o carieră serioasă nu e o femeie împlinită.

Aşa că de ce nu fac un copil? Nu ştiu! Pur şi simplu nu ştiu să răspund la întrebarea asta. Dacă aş planta câte un copac pentru fiecare întrebare legată de copil aş reîmpăduri toată România. De ce nu fac un copil? Pentru că nu sunt în starea necesară acum. Pot să vă povestesc în schimb de ce sunt în stare. Vreau să îmi iau rucsacul în spate şi să fug departe, cât sunt în stare de departe. Aş fugi în Nepal, aş merge în Tibet sau aş înota până în Noua Zeelandă înainte de face un copil. Aş trece şi prin India, aş vizita Vietnamul şi Koreea, m-aş plimba prin Papua Noua Guinee. Şi lista e mai lungă decât pot eu enumera aici şi toate înainte de a face un copil.

Dar în vacanţele astea exotice se fac copii. Plecaţi doi şi vă întoarceţi trei. De ce nu faci un copil? Nu ştiu! Nu am planificat niciodată un copil când am rezervat biletele de avion şi camera la hotel.

Luna de miere e o ocazie perfectă. De ce nu ai făcut un copil? Uite că nu am reuşit să planificăm o lună de miere romantică, din aia cu orhidee peste tot, lumânări şi şampanie. N-am ars-o prea romantic. Ne-am dus taman în Africa. De unde romantism în Etiopia? Triburi în care femeile aveau farfurii în buze şi cine mai ştie prin ce alte locuri. Aventură da, romantism nu. Dar a meritat. Cum să faci un copil când stai cu urechea ciulită să auzi leul care se plimba pe sub geam?

Ce ai căutat în Africa în loc să te pregăteşti să faci un copil? De ce nu te-ai dus în Antalia la un all inclusive, în Capri, în Dubai, undeva unde rezistă lumânările aprinse. Stai! Opreşte-te că îmi vine să vărs. Aoleu, dacă sunt însărcinată?

Dar Delia, toate colegele tale au făcut deja un copil... citiţi continuarea articolului pe sereniti.ro.

Textul este semnat de Delia Matache.

Delia Matache: Bună, sunt Delia! Să trecem la următoarea calitate... mă ofer muzical, oricând, cu dragă inimă. Nu mă omor după pisici şi nici după călcat rufele, dar reuşesc să îmi organizez dezordinea într-un mod interesant. Nu am răbdare cu oamenii care au prea multă răbdare. Unii spun că întârzii, iar eu spun că timpul e relativ. Urăsc cozile şi încep să mă simt prost dacă te holbezi la mine când îmi cumpăr hârtie igienică. Nu mă certa că nu îmi place. Plâng uşor şi iubesc să râd. Diplomaţia nu e punctul meu forte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite