Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv: „Artiştii promovau o schizofrenie mentală. Suntem în a cincea dimensiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţii bizare după incendiul din clubul Colectiv. Ozana Barabancea a stârnit mânia
internauţilor / FOTO Facebook
Declaraţii bizare după incendiul din clubul Colectiv. Ozana Barabancea a stârnit mânia internauţilor / FOTO Facebook

Declaraţii bizare. Incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi alte zeci se află internate în stare gravă sau critică, a atras păreri diferite. Totuşi, unii nu au ezitat să lanseze comentarii dintre cele mai aberante, invocând expresii precum „lucrări demonice“, „mişcări satanice“, declarând că doliul naţional nu este justificat sau că genul muzical abordat de trupa Goodbye to Gravity este „periculos“.

Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv: „Am cea mai mişto meserie din lume“

Una dintre reacţiile revoltătoare a fost cea a Anei-Maria Roman, jurnalistă a postului Antena 3, care, la scurt timp după ce a transmis în direct informaţii de la faţa locului, a postat pe Facebook un mesaj revoltător.

„De la arestarea lui Gigi Becali, când am stat 24 de ore pe teren, nu credeam că o să mai prind o astfel de zi de lucru. Ieri (vineri, 30 octombrie - n.r.) am început cu Elena Udrea şi am terminat acum (sâmbătă, 31 octombrie - n.r.), la ora 8.00, cu incendiul. La locul tragediei au rămas colegii mei. Deşi sunt obosită, nu pot să nu zâmbesc la gândul că am cea mai mişto meserie din lume“, a scris Ana-Mariei Roman. Ulterior, aceasta a şters postarea, în contextul în care atât internauţii, cât şi colegii din presă au taxat-o pentru cuvintele necugetate. Totodată, Roman a scris un alt mesaj în care încearcă să-şi explice gestul, precizând că „unii îşi doresc să scoată din context anumite afirmaţii“.

„Aoleo... S-a iscat ditai discuţia că am spus că «zâmbesc când mă gândesc la ce meserie mişto am». Nu m-am referit la incidentul de ieri (vineri, 30 octombrie – n.red.), ci la meserie în general. Mai ales că am dat şi alte exemple. Am generalizat. Noi, jurnaliştii, ne arătăm respectul prin modalitatea în care transmitem un anumit subiect şi prin felul în care încercăm să scoatem la lumină adevărul (sau să luptăm pentru el). Ne iubim meseria. Şi aia e! Dacă unii îşi doresc să scoată din context anumite afirmaţii, treaba lor“, a explicat reporterul. 

Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv. Gigi Becali: „Erau lucrări demonice şi se făceau mişcări satanice“

Gigi Becali a simţit la rândul lui nevoia să intervină şi să îşi expună părerea cu privire la incendiul de la clubul Colectiv. Intrat în direct la România TV, singurul post care a simţit nevoia să asculte opinia lui Gigi Becali, patronul Stelei a aruncat vina pentru incendiu pe organizatorii „spectacolului demonic“. Becali a catalogat spectacolul drept „lucrare demonică“ la care participanţii „ţineau degetele lui Satan“.

 „Eu voi comenta cum gândesc: suferinţa părinţilor care îşi îngroapă copiii. Mă cutremur tot. Să fie învăţare de minte la educaţie, că am şi eu fete şi să mă ierte toată lumea, dar ale mele nu puteau fi acolo niciodată. Am văzut nişte filmări de la acele aşa-zise spectacole. Erau lucrări demonice, se jucau cu focul şi făceau mişcări satanice. Să mă ierte trupa care se promova acolo, dar aţi văzut că atunci când dansau, ţineau degetele lui Satan? E semnul lui, încornorarea! Copiii, săracii, nu conştientizau, ci doar conducătorii“, a declarat el.

Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv. Aurelian Pavelescu, lider PNŢCD: „Cine sunt tinerii aceştia, cine sunt părinţii lor, încotro se îndreaptă, ce vor? Anarhie“

Un alt mesaj criticat în termeni duri a fost cel al lui Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD. Pavelescu a susţinut că doliul naţional decredat de Guvern nu este justificat. „Doliul naţional se decretează atunci când se consemnează, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru ţara, popor, naţiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre aşa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un şir de erori, chiar încălcări legale“, scrie el pe Facebook.

Liderul PNŢCD face şi o scurtă analiză a vieţii de noapte, o „anarhie“ întreţinută de „tineri pe care nu-i veţi găsi în biblioteci şi nici la biserici“. „Ceea ce nu se ştie, este faptul că în Bucureşti sunt sute de astfel de cluburi, în care regăsim, în fiecare săptămâna, sute de mii de tineri, care cultivă un fel de anarhism, în mare majoritate în exces, consum de alcool, nicotină, chiar droguri, în ritmuri demenţiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. într-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru că nu se poate vorbi nici măcar la ureche. Totul este dominat de febră violenţei, exchibitionismului şi sexului. Cine sunt tinerii aceştia, cine sunt părinţii lor, încotro se îndreaptă, ce vor? Anarhie. Va asigur că pe niciunul dintre aceştia nu-i veţi găsi în biblioteci şi nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevărată promiscuitate în care tinerimea română (o parte) s-a afundat“, scrie Pavelescu.

Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv. Oana Zăvoranu: „Muzica de genul ăsta e periculoasă“

Oana Zăvăranu crede că „muzica de genul ăsta e periculoasă“ şi că incediul de la Colectiv nu e întâmplător, ci are legătură cu numerologia şi cu „momente de sacrificiu“. „Nu există coincidenţă, există numerologie, cu exactitate maximă, momente de «sacrificiu». Există ritualuri şi nu e «întâmplător» din păcate ce «cântau». Există lucruri cu care nu te joci şi nici măcar nu-ţi permiţi să cochetezi, deoarece urmările, dacă nu eşti pregătit, pot fi devastatoare. E tragic ce a fost acolo... e păcat de toţi oamenii care erau nevinovaţi. Dar, muzica de genul ăsta e periculoasă…“, a mărturisit vedeta.

Declaraţii stupide după incendiul din clubul Colectiv. Ozana Barabancea: „Ce versuri promovau artiştii aceia? Ce promovau ei? O schizofrenie mentală!“

Ozana Barabancea a stârnit, de asemenea, mânia utilizatorilor de Facebook după ce a scris într-o postare că membrii trupei Goodbye to Gravity promovau „schizofrenia mentală“ şi „ce au scos pe gură, aia s-a întâmplat“.

„Doamne fereşte! Doamne iartă-ne pentru că am uitat de Tine şi de noi şi pentru că ne împrăştiem energia Ta un mizerii. Condoleanţe familiilor îndoliate. Suntem victimele propriilor noastre greşeli. Şi continuăm să îi blamăm pe alţii şi continuăm să căutăm în exteriorul nostru vina. Toţi vrem să arătăm cu degetul spre exterior. Ce lansare de CD a fost azi noapte în club Colectiv? Ce versuri promovau artiştii aceia? Ce promovau ei? o schizofrenie mentală... să vibreze nenorocirile şi gândurile negative. Nu vindeca nimic, din contra. Sper să nu ajungă pe piaţă asemenea chemări negative şi să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Titlul albumului este o jignire la adresa spiritualităţii. Din păcate, ce au scos pe gură, aia s-a întâmplat. Suntem în a 5-a dimensiune. Tot ce gândim se materializează mult mai repede ca înainte. S-a murit în Colectiv. Cui îi face bine să meargă noaptea în locuri obscure şi să bea, să şi-o tragă prin WC-uri şi să vomite apoi în taxi? Doar pentru că e... cool?“, a scris Barabancea pe Facebook.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite