Ce înseamnă #AskMoreOfHim, mişcarea lansată de bărbaţii de la Hollywood în contextul scandalului sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starul serialului „Friends“ David Schwimmer se numără printre susţinătorii noii mişcări FOTO Guliver/Getty
Starul serialului „Friends“ David Schwimmer se numără printre susţinătorii noii mişcări FOTO Guliver/Getty

Un grup de bărbaţi de la Hollywood au lansat #AskMoreOfHim, o mişcare prin care vin în sprijinul femeilor şi prin care vor să sublinieze cât de important este ca bărbaţii să ia atitudine împotriva sexismului.

Sezonul galelor hollywoodiene a fost dominat de discursuri şi dezbateri centrate pe campaniile #TimesUp şi #MeToo, prin care celebrităţile sprijină victimele abuzurilor sexuale şi luptă pentru eliminarea unor astfel de comportamente din industria cinematografică şi nu numai.

Acum, mai multe figuri masculine de la Hollywood au lansat o nouă mişcare, #AskMoreOfHim (Cere mai mult de la el - trad.), şi au semnat o scrisoare deschisă pentru a explica de ce bărbaţii trebuie să condamne public sexismul şi să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, scrie The Independent. Printre susţinătorii noii mişcări se numără starul serialului „Friends“ David Schwimmer şi actorii David Arquette, cunoscut din „Scream“, şi Matt McGorry, protagonist în serialul „How To Get Away with Murder“.

„Aplaudăm curajul şi ne arătăm susţinerea faţă de femeile şi bărbaţii curajoşi care au ieşit în faţă şi şi-au povestit experienţele de hărţuire, abuz şi violenţă. Nu este niciodată uşor pentru cineva care a fost agresat să vorbească public, mai ales când abuzul este de natură sexuală. Aceşti oameni ne sunt colegi şi prieteni. Ca bărbaţi avem responsabilitatea specială de a preveni abuzurile. La urma urmei, majoritatea hărţuirilor, abuzurilor şi violenţelor sunt comise de bărbaţi, indiferent dacă sunt sau nu de la Hollywood. Iar în industria de divertisment, la fel ca în multe altele, bărbaţii continuă să aibă cea mai mare putere decizională. Aşadar, unul dintre cele mai puternice lucruri pe care un bărbat poate şi trebuie să le facă este să le spună clar celorlalţi bărbaţi – inclusiv prieteni şi colegi – că hărţuirea sexuală şi abuzul de putere nu sunt niciodată acceptabile. Se aplică de la afirmaţii sexiste şi degradante până la violenţă domestică şi agresiune sexuală“, se arată în scrisoarea care anunţă lansarea mişcării #AskMoreOfHim.

De asemenea, pentru cei care vor pune la îndoială un astfel de demers, semnatarii explică: „Bărbaţii sunt imperfecţi. Noi suntem imperfecţi. Şi mulţi bărbaţi, inclusiv unii dintre noi, poate că le-am permis altora să perpetueze astfel de comportamente reacţionând în faţa lor într-un mod pe care acum îl regretăm. Cu toate acestea, credem că bărbaţii trebuie să condamne sexismul. Consideraţi această mişcare un angajament al nostru de a susţine victimele, de a condamna sexismul ori de câte ori îl vom vedea, de a ne asuma responsabilitatea şi de a-i trage pe alţii la răspundere. În calitate de activişti, actori, scenarişti, producători şi regizori, sperăm că acţiunile noastre îi vor inspira şi pe alţi bărbaţi să ni se alăture. E nevoie de o schimbare. E timpul să #AskMoreOfHim“, se încheie scrisoarea.

Jessica Chastain, una dintre cele mai proeminente susţinătoare ale mişcărilor #TimesUp şi #MeToo, şi-a arătat aprecierea faţă de campania #AskMoreOfHim. „Sunt impresionată de această scrisoare. Vă mulţumesc!“, a transmis actriţa pe Twitter. 

Campania Time’s Up, lansată de vedete hollywoodiene, a generat donaţii în valoare de 21 de milioane de dolari, în doar 60 de zile de la lansare, timp în care 1.700 de femei din 60 de domenii au făcut dezvăluiri şi au depus plângeri privind abuzuri, hărţuire şi agresiune sexuală.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite