Avocatul lui Michael Jackson dezvăluie „trucurile“ prin care a câştigat procesul de pedofilie şi suferinţele Regelui: „Plângea în fiecare noapte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul lui Michael Jackson a mărturisit că era nevinovat şi suferea cumplit în urma acuzaţiilor FOTO Getty Images
Avocatul lui Michael Jackson a mărturisit că era nevinovat şi suferea cumplit în urma acuzaţiilor FOTO Getty Images

Fostul avocat al lui Michael Jackson a vorbit pentru prima oară despre cum a reuşit artistul să scape de acuzaţiile de molestare a copiilor şi despre momentele grele prin care a trecut în timpul procesului.

În ciuda tuturor dovezilor tulburătoare car au fost aduse împotriva sa, Michael Jackson a reuşit să convingă juriul că nu se face vinovat de abuz sexual asupra copiilor, în procesul din 2005. La şapte ani de la moartea artistului, unul dintre avocaţii lui Michael Jackson a vorbit pentru prima dată despre trucurile pe care le-au folosit angajaţii săi juridici pentru a se asigura că faimosul lor client va rămâne în libertate.

Fostul avocat al lui Michael Jackson, Brian Oxman, a povestit pentru Radar Online că apariţiile artistului în faţa instanţei erau foarte bine orchestrate.

Se machia timp de o oră înainte să apară la proces

„Michael dedica între 45 de minute şi o oră în fiecare zi machiajului. Voia ca problemele sale de piele să fie mascate complet. Nu doar faţa, dar şi gâtul, pieptul şi braţele. Ura felul în care arăta în pozele din dosar şi nu voia ca cineva să le vadă. Aşa că makeup artist-ul venea în fiecare zi la judecătorie“, a povestit avocatul artistului.

„Plângea atât de rău încât nu mai putea să respire“

Brian Oxman a mărturisit şi că Michael Jackson a fost dărâmat în acea perioadă şi că plângea constant, neînţelegând de ce este acuzat de asemenea fapte inumane. „Michael plângea în fiecare noapte după proces. Nu putea să înţeleagă de ce îi fac asta. Mă suna şi mă întreba «De ce?». Plângea atât de rău uneori încât nu mai putea să respire“, a spus Oxman.

La un moment dat în timpul procesului, Jackson s-a prăbuşit la duş şi a fost dus de urgenţă la spital, unde a încercat să rămână în loc să se prezinte la judecătorie. Judecătorul i-a spus avocatului său că dacă Jackson nu se prezintă la proces va revoca cererea de cauţiune.

„Te iubesc. Eşti fiul meu. Nu poţi să-ţi faci asta!“ - Joe Jackson

„Joe Jackson (n.r. – tatăl lui Michael) a mers la spital pentru a vorbi cu el. I-a spus că trebuie să facă asta chiar dacă nu credea că poate merge. I-a spus: «Te iubesc. Eşti fiul meu. Nu poţi să-ţi faci asta!» Joe l-a convins că trebuie să facă asta pentru fanii lui. S-a ridicat şi a plecat de la spital în pijamale“, îşi aminteşte Oxman.

Reclamanţii l-au acuzat pe Jackson că s-a folosit de materiale pornografice pentru a-şi pregăti victimele pentru abuzurile sexuale, însă Oxman a declarat că artistul era total nevinovat. În cele din urmă a fost absolvit de toate acuzaţiile. Avocatul a mai povestit şi despre atenţiile pe care artistul obişnuia să le trimită cunoscuţilor săi, indiferent că erau copii sau mari personalităţi.

„Michael a comandat un coş cu fructe pentru Gavin Arvizo (n.r.- băiatul care l-a acuzat de abuz sexual) când era internat, fiind tratat de cancer. Am văzut în calendarul lui că în aceeaşi zi a trimis un coş cu fructe şi pentru Ronald şi Nancy Reagan. Oare încerca să-l ademenească şi pe Preşedinte? Nu cred.“

Prinţul din Bahrain se interesa constant de proces şi îl încuraja

Oxman mai spune că Jackson avea prietenii în cercurile înalte, iar acest lucru i-a venit în ajutor în timpul procesului. 

„În fiecare noapte la 2.30 Michael mă suna, avându-l la telefon pe Prinţul Abdulla din Bahrain. Voia ca eu să-i povestesc acestuia pe înţelesul său ce s-a întâmplat în ziua respectivă la proces. Prinţul îi spunea: «Michael, te iubim, suntem alături de tine şi te vom ajuta să treci cu bine prin asta»“, a mai povestit avocatul.

Potrivit declaraţiilor lui Oxman, comediantul George Lopez, un prieten de-al familiei reclamante, i-a şocat pe Michael şi pe reprezentanţii săi juridici cu mărturiile sale.

„George ştia că Gavin i-a furat portofelul (n.r.- lui M.J.), dar a făcut ca acest lucru să pară neimportant când a fost chemat la bară. A schimbat complet povestea. Acest lucru l-a rănit pe Michael“, rememorează Oxman.

Se pare că în timpul zilelor de judecată, Michael acuza o durere teribilă de spate, reuşind cu greu să stea drept pe scaun. „I-am spus: Michael, trebuie să stai drept, nu-i poţi lăsa pe juraţi să te vadă aşa gârbovit. Nu dă bine. Fii puternic! Şi a fost, chiar dacă durerea îl ucidea“, a mai spus avocatul artistului.

Documentarul despre Michael Jackson a fascinat juriul

În încheiere, Oxman a mărturisit că cea mai grea zi a întregului proces a fost prima zi de audiere a martorilor, însă aceeaşi zi a fost şi cea mai favorabilă artistului.

„Michael era foarte speriat. Nu ştia la ce să se aştepte şi nu putea decât să-şi imagineze ce e mai rău. Tot în prima zi, a fost vizionat şi documentarul lui Martin Bashir, iar juriul s-a îndrăgostit de Michael. A fost emoţionant să priveşti filmul în care se arăta că Michael era un om bun şi generos. S-au îndrăgostit de el şi şi-au dat seama că este un om fabulos“, a conchis Brian Oxman.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite