Andreea Raicu, profesoară de engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea este implicată într-un proiect pentru sprijinirea celor care au abandonat şcoala Tot mai multe vedete autohtone, din categoria celor autentice, se implică, după model occidental, în

Ea este implicată într-un proiect pentru sprijinirea celor care au abandonat şcoala

Tot mai multe vedete autohtone, din categoria celor autentice, se implică, după model occidental, în activităţi sociale, mai ales în cele legate de educaţia copiilor defavorizaţi, care au abandonat şcoala.

Andreea Raicu este una dintre ele, iar cea mai recentă iniţiativă a sa este legată de acceptarea de a preda limba engleză, ca voluntar, în cadrul proiectului de reintegrare socială şi şcolară a copiilor exploataţi prin muncă.

Andreea Raicu este invitatul special al evenimentului de mâine, de la Centrul Educaţional din Calea Moşilor, în cadrul căruia Organizaţia Salvaţi Copiii lansează proiectul de reintegrare socială şi şcolară a copiilor exploataţi prin muncă.

Este vorba despre un proiect derulat în parteneriat cu Şcoala nr. 71 "Iovan Ducici", în care a mai fost implicată în urmă cu un an o altă vedetă, Dana Războiu, "profesoară" şi ea, din proprie iniţiativă, pentru copiii înscrişi în programul de limbă engleză.

Andreea Raicu, implicată atât ca voluntar în derularea activităţilor educative, cât şi în activitatea de strângere de fonduri, le va preda copiilor înscrişi în program limba engleză, fiind prezentă alături de aceştia în fiecare săptămână.

Deja primele lecţii au avut loc, iar copiii au început să deprindă primele noţiuni de limba engleză. Andreea este foarte încântată de noua sa postură: "Îmi plac mult copiii, iar acest proiect îmi dă şansa de a lucra cu ei ca pedagog, ceea ce este foarte interesant şi reprezintă chiar o provocare, pentru că trebuie să le captez atenţia şi să găsesc metode pentru a-i face să înveţe cu drag şi uşor. Înainte de a le ţine prima lecţie, ne-am întâlnit să ne împrietenim.

Când am mers apoi la ora propriu-zisă, m-au aşteptat toţi cu desene făcute de ei special pentru mine. M-a impresionat foarte mult să văd cât interes îşi dăduseră şi cum desenaseră inimioare pe care scriseseră numele meu", spune Andreea.

Pornind de la necesitatea oferirii de suport copiilor care au depăşit vârsta şcolară maximă de integrare în învăţământul de masă, Salvaţi Copiii România a dezvoltat, începând cu anul 2001, programe de reintegrare socială şi şcolară a copiilor care trăiesc sau muncesc pe stradă şi care au abandonat şcoala sau nu au fost şcolarizaţi.

Programul cuprinde alte nouă oraşe

Derularea acestor programe este posibilă datorită fondurilor provenite din cadrul "Festivalului Brazilor de Crăciun", eveniment de strângere de fonduri desfăşurat anual şi susţinut de comunitatea diplomatică şi de afaceri, reunită într-un comitet onorific.

Activităţile derulate în scopul reintegrării şcolare sunt legate în principal de recuperarea materiei conform cu programa şcolară pentru clasele I-IV, incluzând şi activităţi de asistenţă socială, consiliere psihologică, asistenţă medicală.

Salvaţi Copiii România dezvoltă programe similare de reintegrare socială şi şcolară a copiilor în oraşele Iaşi, Reşiţa, Timişoara, Târgovişte, Cluj, Craiova, Târgu Mureş, Bistriţa şi Focşani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite