Topul celor mai căutate specializări în preferinţele studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile sunt tot pe primul loc în preferinţele viitorilor studenţi. Cifrele finale ale universităţilor arată că în acest an, la nivel naţional, Administrarea Afacerilor este cea mai solicitată specializare.

Cele mai „vânate“ facultăţi

Topul celor mai căutate facultăţi din Timişoara la admiterea de anul acesta

Tinerii visează tot mai mult să fie propriii lor şefi. Aceasta este cea mai probabilă explicaţie pentru numărul fără precedent de de candidaţi la facultăţile care se ocupă de Administrarea Afacerilor: 2.500 de înscrişi la Bucureşti, peste 2.100 la Iaşi, aproape 2.000 la Cluj. Specialiştii explică succesul specializărilor de afaceri prin faptul că admiterea la aceste facultăţi s-a făcut prin concurs de dosare şi nu prin examen de admitere, cum s-a întâmplat, de exemplu, la medicină. Pe de altă parte, viitorii afacerişti se angajează mai uşor după ce termină facultatea.

Citeşte şi:

Bruiajul învăţăceilor contra colegilor trișori

Universităţile vânate de tinerii români

Pe ultima sută de metri, multe dintre specializările în limbi moderne au fost luate cu asalt de către absolvenţii de liceu. Cea mai mare concurenţă a fost la Universitatea din Bucureşti, unde numărul total de înscrişi la Facultatea de Limbi Străine a fost de 4.000 de candidaţi, chiar peste nivelul facultăţii pe primul loc la nivel naţional, administrarea afacerilor. La acelaşi profil, dar la Facultatea de la Iaşi, au fost peste 900 de candidaţi. La Facultăţile de Geo­grafie, specializări precum Hidrologia-Meteo­rologia au avut mii de concurenţi atât în Capitală, cât şi în ţară: peste 3.900 de candidaţi la Bucureşti, respectiv 800 la Iaşi.

image

Multe note mari la admitere

Universităţile se apropie de finalizarea primei sesiuni de admitere. Rezultatele examenelor de la cele mai importante specializări au apărut deja. Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice din Capitală, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Universitatea „Al. I. Cuza" din Iaşi sau Universitatea de Vest din Timişoara anunţă multe note mari. De exemplu, la Facultatea de Filosofie din Capitală doi candidaţi au luat nota 10, iar cei mai mulţi admişi au luat cel puţin 8.

Geografi cu nota 10

La Facultatea de Geografie, s-a intrat de asemenea cu note bune, între care mulţi de 10. Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" s-a intrat cu media maximă, 10. Cei care au obţinut note sub 5 au fost respinşi din start. Rectorul UMF Bucureşti, Florian Popa, spune că s-a intrat cu media 10 la toate cele trei specializări importante, respectiv Medicină, Farmacie şi Stomatologie.

Ultima medie de intrare la buget la Medicină, în acest an, a fost de 7,30, la fel ca în 2009. „Mie mi se par nişte note de admitere bune, exa­­menul nu a fost foarte uşor", spune rectorul UMF Bucureşti. La ASE Bucureşti rezultatele arată că la cele mai multe dintre facultăţi notele sunt între 9,99 şi 8,50.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite