UPDATE  Academia spune că profesorii care au făcut subiectele sunt nominalizaţi de Ministerul Educaţiei. Reacţia lui Liviu Pop: „Este o glumă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia de Poliţie FOTO Adevărul
Academia de Poliţie FOTO Adevărul

Au fost probleme în acest an la examenul de admitere de la Academia de Poliţie 2017, după ce, la proba de istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. În tot acest scandal, vina nu este asumată de nicio autoritate. În timp ce reprezentanţii Academiei de Poliţie spun că profesorii care fac subiectele sunt numiţi de Ministerul Educaţiei, Liviu Pop neagă aceste afirmaţii, spunând că sunt „o glumă“.

UPDATE „La Academia Alexandru Ioan Cuza nu este vorba de niciun scandal. Academia şi-a îndeplinit atribuţiile în ceea ce priveşte orgnizarea consursului de admitere, fără niciun fel de sincope, respectiv probleme.  În vederea rezolvării oricăror nereguli sau neconcordanţe în formularea grilelor, Academia nu are decât atribuţia să le aducă în atenţia Comisiei Centrale de Admitere. Aceasta poate să ceară un punct de vedere comisiilor de specialitate.  Potrvit Art. 66 (1) al regulamentului de admitere din 2017, comisia care se ocupă de formularea subiectelor este formulată din profesori de specialitate din reţeaua naţională,  nominalizaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale, care au definitivatul luat şi sunt titulari la această disciplină“, a explicat Radu Nicolae, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie.

Ce prevede regulamentul Academiei de Poliţie

image

Liviu Pop: „Este fix problema universităţii“

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei Liviu Pop spune că elaborarea subiectelor ţine de universitatea în cauză. „Ministerul nu are nicio implicare. Autonomia universitară spune clar că subiectele sunt redactate de către unitatea universitară. Aşadar, este fix problema universităţii“, a declarat Liviu Pop.  Întrebat de cum comentează faptul că reprezentanţii Academiei de Poliţie susţin că realizarea subiectelor este în responsabilitatea Ministerului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop a răspuns că o astfel de afirmaţie „este o glumă.“ Instituţia de învăţământ a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.


„Ministerul a făcut o listă cu profesorii de Istorie care au avut cele mai bune rezultate, iar Academia a făcut selecţia finală“, Gigel Paraschiv, secretar de stat în mediul universitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

„Din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega.

Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns”, a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite