Actele necesare admiterii la facultate

Actele necesare admiterii la facultate

Universităţile din ţară sunt în plin proces de admitere. Viitorii studenţi trebuie să-şi verifice foarte bine dosarul înainte de înscriere; lipsa unui singur act îi poate întoarce din drum. Absolvenţii de liceu pot găsi toate informaţiile legate de admitere pe site-urile facultăţilor.

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Prima zi în care universităţile şi-au deschis porţile în aşteptarea bobocilor a mers destul de greu, pentru că a coincis cu afişarea rezultatelor finale la examenul de absolvire a liceului. Proaspăt scăpaţi de febra Bac-ului, tinerii aleargă să-şi scoată adeverinţele pentru a se putea înscrie la facultate.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Vânzător. Bsb Fashion SA caută patru vânzători pentru magazinele de îmbrăcăminte din Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Ploieşti. Cerinţe: experienţă în industria modei şi în vânzări, cunoştinţe de limbă engleză, ţinută agreabilă. Puteţi să trimiteţi CV-ul până pe 5 august pe site-ul www.ejobs.ro.

Diploma de Bucureşti, căutată pe piaţă

Diploma de Bucureşti, căutată pe piaţă

Reprezentanţii celei mai mari universităţi din Capitală spun că diploma de Bucureşti  contează foarte mult în faţa angajatorului: „Gradul de inserţie pe piaţa forţei de muncă într-un interval de şase luni de la absolvire este cuprins între 65% şi 85% dintre studenţi”, spun reprezentanţii Universităţii.

Burse: Educaţie civică în Germania

Burse: Educaţie civică în Germania

Centrala Federală pentru Educaţie Politică din Germania şi Fundaţia „Robert Bosch“ oferă 16 burse pentru tinerii care provin din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, activi în domeniul educaţiei civice şi politice.

Interzis fără meditaţii la Arhitectură

Interzis fără meditaţii la Arhitectură

Tinerii care vor să devină arhitecţi trebuie să se pregătească din timp pentru proba practică a admiterii la o facultate de specialitate. Candidaţii de la liceele teoretice nu au şanse mari la admitere fără să ia ore în plus, în timp ce absolvenţii liceelor de artă se laudă că pot înţelege mai uşor cerinţele.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Personal servicii. Restaurantul “Avangarde” din staţiunea Neptun-Olimp caută bucătar cu experienţă de minimum 3 ani, ospătar, barman, ajutor de bucătar şi spălător vase. Se oferă salariu motivant corelat cu performanţele obţinute, masă şi cazare. Puteţi trimite CV-ul pe www.bestjobs.ro.

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 30 zile · comentarii (22)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 6 zile · comentarii (8)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 3 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 7 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 10 luni · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 11 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 11 luni · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 12 luni · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 1 an · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 1 an · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 1 an · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 1 an · comentarii (47)
Postari Recente