Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat o petiţie prin care cere Guvernului să dea banii promişi universităţilor pentru salarii

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat o petiţie prin care cere Guvernului să dea banii promişi universităţilor pentru salarii

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat, miercuri, petiţia „Apel la responsabilitate”, transmisă şi către Executiv, prin care cere găsirea unei soluţii de finanţare astfel încât profesorii universitari să primească diferenţele salariale. Petíţia este semnată şi de rectorul Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj Napoca, respectiv de rectorul Universităţiii de Vest din Timişoara.

Raluca Turcan acuză o nouă lovitură dată Educaţiei: „Guvernul PSD pregăteşte un act prin care mai multe specializări universitare vor fi eliminate“ | pnl

Raluca Turcan acuză o nouă lovitură dată Educaţiei: „Guvernul PSD pregăteşte un act prin care mai multe specializări universitare vor fi eliminate“

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan trage un semnal de alarmă cu privire la posibilele modificări ce ar putea să aibă loc în mediul universitar. Concret, Raluca Turcan afirmă că mai multe specializări din mediul universitar ar urma să fie excluse de la finanţarea prin proiecte naţionale şi/sau internaţionale. Mai mult, Raluca Turcan susţine că aceleaşi specializări ar putea fi scoase definitiv din oferta educaţională a facultăţilor.

Nicolae Manolescu, despre Liviu Pop, ministrul Educaţiei: „personaj tragi-comic, plin de agramatism“

Nicolae Manolescu, despre Liviu Pop, ministrul Educaţiei: „personaj tragi-comic, plin de agramatism“

Criticul literar Nicolae Manolescu a apreciat, într-un interviu pentru RFI, că actualul Guvern seamănă tot mai mult cu executivul din regimul comunist, făcând referire la tendinţa de etatizare a Educaţiei prin introducerea manualului unic. De asemenea, criticul literar l-a caracterizat pe ministrul Educaţiei Liviu Pop ca fiind un personaj tragi-comic, plin de agramatism.

Avertismentul unui profesor: Guvernul nu va mai da bani pentru diferenţele salariale acordate profesorilor universitari. Rectorii: Este fals

Avertismentul unui profesor: Guvernul nu va mai da bani pentru diferenţele salariale acordate profesorilor universitari. Rectorii: Este fals

Profesorul universitar Marian Preda, de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, avertizează că Guvernul va naţionaliza banii din fondurile proprii ale universităţilor pentru a putea plăti diferenţele salariale acordate cadrelor didactice din acest sector. Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, cât şi guvernanţii afirmă că este vorba doar despre o alarmă falsă.

UPDATE Mircea Dumitru: E regretabil că un ministru al Educaţiei nu ştie ceva elementar: CNATDCU nu are atribuţii în analiza lucrărilor de licenţă

UPDATE Mircea Dumitru: E regretabil că un ministru al Educaţiei nu ştie ceva elementar: CNATDCU nu are atribuţii în analiza lucrărilor de licenţă

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, îl atenţionează pe Liviu Pop că este regretabil ca un ministru al Educaţiei să nu ştie ceva elementar: Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu are nicio atribuţie în analiza lucrărilor de licenţă, ci se poate pronunţa exclusiv pe tezele de doctorat.

Liviu Pop: „Singura facultate fără lucrări de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde ministrul care a semnat ordinul este rector“

Liviu Pop:
 „Singura facultate fără lucrări de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde 
ministrul care a semnat ordinul este rector“

Singura facultate fără lucrare de licenţă în cadrul examenului de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde fostul ministru Mircea Dumitru care a semnat ordinul este rector, a declarat, marţi, actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care îi întreabă "cinstit" pe colegii universitari dacă se plagiază lucrările de licenţă "acolo" şi dacă se doreşte distrugerea din interiorul universităţii a acestei facultăţi.

Evaluarea şcolilor doctorale se amână la nesfârşit. Efecte: sunt încurajate plagiatele şi fabricile de diplome

Evaluarea şcolilor doctorale se amână la
nesfârşit. Efecte: sunt încurajate plagiatele şi fabricile de diplome

Cultura plagiatului şi a fabricilor de diplome par să fi devenit o obişnuinţă în România, dacă luăm în considerare doar scandalurile în care au fost implicaţi diverşi politicieni. Mai grav este că autorităţile se complac în această situaţie, având în vedere că de 6 ani amână evaluarea şcolilor doctorale, deşi legislaţia prevede obligativitatea implementării acestei măsuri. Astfel, şcolile doctorale sunt acreditate cu „ochii închişi“.

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 4 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 7 luni · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 8 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 8 luni · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 9 luni · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 10 luni · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 1 an · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 1 an · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 1 an · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 1 an · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 1 an · comentarii (25)
Postari Recente