Ce lege mai pregăteşte Ecaterina Andronescu: dublarea indemnizaţiilor membrilor Academiei Române şi statut de demnitar

Ce lege mai pregăteşte Ecaterina Andronescu: dublarea indemnizaţiilor membrilor Academiei Române şi statut de demnitar

Iniţiativa legislativă care prevede dublarea indemnizaţiilor pentru membrii titulari şi corespondenţi ai Academiei Române, cât şi acordarea statutului de demnitar oamenilor din conducerea instituţiei, este adoptată în regim de viteză în cadrul comisiilor din Senat. Asta, deşi în expunerea de motive a proiectului, cele două modificări nu sunt explicate, în contextul în care munca propriu-zisă a academicienilor este greu de cuantificat.

Oameni de ştiinţă acuză Ministerul Cercetării că a dat un sfert din bugetul său unor institute a căror acreditare este pe punctul de a expira

Oameni de ştiinţă acuză Ministerul Cercetării că a dat un sfert din bugetul său unor institute a căror acreditare este pe punctul de a expira

„Un sfert din bugetul Ministerului Cercetării şi Inovării este alocat din pix, în baza unor rapoarte de evaluare ieşite din termenul de valabilitate“, îi acuză o parte dintre membrii Asociaţiei de Cercetători „ Ad Astra“ pe oficialii Ministerului Cercetării. Pe de altă parte, şeful de la Cercetare, Lucian Georgescu, spune că banii au fost alocaţi în conformitate cu  legea. Mai mult, fondurile s-au dat în urma desfăşurării unui concurs.

Forumul Naţional al Studenţilor la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale va avea loc în perioada 23-26 noiembrie. Până când te poţi înscrie

Forumul Naţional al Studenţilor la Ştiinţe Politice 
şi Relaţii Internaţionale va avea loc în perioada 23-26 noiembrie. Până când te poţi înscrie

Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează în perioada 23-26 noiembrie cea de-a treia ediţie a Forumului Naţional al Studenţilor la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (FNSSPRI). Evenimentul îşi propune să reunească 60 de studenţi şi studente la ştiinţe politice şi relaţii internaţionale de la facultăţile de profil din România.

Victor Ciorbea atacă la Curtea Constituţionala OUG-ul prin care se amână evaluarea şcolilor doctorale şi se încurajează plagiatele

Victor Ciorbea atacă la Curtea Constituţionala OUG-ul prin care se amână evaluarea şcolilor doctorale şi se încurajează plagiatele

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a sesizat Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la Ordonanţa de Urgenţă 54/2017, promovată de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, prin care acreditarea şcolilor doctorale e amânată până în 2019. Specialiştii din Educaţie au criticat dur ideea ministrului Educaţiei subliniind că prin aceasta, se perpetuează existenţa plagiatelor.

Îndemnul unei profesoare universitare către colegii săi: „Să fim profesorii pe care am vrut să îi avem, chiar şi atunci când ne vine să fugim din clasă!“

Îndemnul unei profesoare universitare către colegii săi: „Să fim profesorii pe care am vrut să îi avem, chiar şi atunci când ne vine să fugim din clasă!“

Mihaela Miroiu, profesoară cu o experienţă de aproape 40 de ani în sistemul educaţional (15 la liceu, 24 la facultate), a oferit câteva sfaturi colegilor săi de breaslă în contextul începerii noului an universitar. În postarea sa de pe Facebook, Miroiu vorbeşte despre cum ar trebui să fie de fapt procesul didactic şi, implicit, despre faptul că dascălul trebuie să uite de grijile şi problemele de acasă atunci când este în faţa clasei.

ANALIZĂ Hibele din mediul universitar pe care guvernanţii au promis că le rezolvă şi nu au făcut-o

ANALIZĂ Hibele din mediul universitar pe care guvernanţii au promis că le rezolvă şi nu au făcut-o

Aproape o jumătate de milion de studenţi au intrat în noul an universitar. Sistemul studiilor superioare este însă departe de a satisface cerinţele lor, susţin reprezentanţii studenţilor şi specialiştii din mediul universitar. Ei reclamă faptul că educaţia în mediul universitar se face într-un mod superficial şi precar, factorii care perpetuează această situaţie fiind lipsa de investiţii cât şi a unei evaluări serioase a universităţilor.

Discursurile politicienilor la deschiderea noului an universitar: Iohannis face apel la eliminarea plagiatului, iar Pop le cere studenţilor „să înveţe carte“

Discursurile politicienilor la deschiderea noului an universitar: Iohannis face apel la eliminarea plagiatului, iar Pop le cere studenţilor „să înveţe carte“

Numeroşi politicieni au ţinut discursuri la deschiderea noului an universitar, printre aceştia aflându-se şi preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Educaţiei Liviu Pop. În acest context, dacă şeful statului a vorbit despre universităţile din România care ar trebui să respecte aceleaşi standarde precum cele din afară cât şi despre scandalul plagiatelor,  Liviu Pop le-a cerut studenţilor „să înveţe carte“.

Harababura administrativă şi legislativă ţin în viaţă furtul în Educaţie. „Există platforme pentru lucrările de doctorat care nu funcţionează deloc”

Harababura administrativă şi legislativă ţin în viaţă furtul în Educaţie. „Există platforme pentru lucrările de doctorat care nu funcţionează deloc”

Toate lucrările de doctorat ar trebui să fie publice şi integrate pe o singură platformă, astfel încât să se poată compara conţinutul tezelor pentru a verifica dacă acestea sunt plagiate sau nu. Acesta este primul pas care ar trebui implementat în vederea combaterii plagiatului, susţin în mod unanim specialiştii din mediul universitar. Însă asta nu se întâmplă din cauza harababurii legislative şi administrative.

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 4 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 7 luni · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 8 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 8 luni · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 9 luni · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 10 luni · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 1 an · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 1 an · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 1 an · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 1 an · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 1 an · comentarii (25)
Postari Recente