Disputa din mediul universitar a ajuns în Parlamentul European. Cristian Preda a vorbit despre sancţionarea instituţiilor care au criticat guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda/ FOTO eppgoup.eu
Cristian Preda/ FOTO eppgoup.eu

Disputa din mediul universitar legată de alocarea numărului de locuri bugetate a fost adusă în atenţia Parlamentului European de către eurodeputatul Cristian Preda. Oficialul le-a vorbit colegilor din plen despre sancţionarea acelor universităţi care au criticat acţiunile Guvernului de la Bucureşti.

”Ieri seară, am vorbit în plenul Parlamentului European despre răfuiala ministrului educaţiei cu Universitatea din Bucureşti, un subiect la care s-au referit în ultimele zile Dumitru Mircea, Marian Preda, Liviu Papadima şi mulţi alţi universitari”, a scris Preda pe facebook, citat de Hotnews.

Eurodeputatul a arătat că, în timp ce atitudinea critică este pedepsită prin reducerea fondurilor, ”servitutea politică” este recompensată cu bani de către guvernanţii PSD-ALDE. ”Am menţionat de asemenea calitatea execrabilă a miniştrilor care ar trebui să reprezinte România în Consiliul UE”, a mai spus Cristian Preda, adăugând că aceştia sunt ”picaţi din lună”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite