VIDEO Cum arată primul manual digital de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul
Educaţiei a anunţat că până la toamnă va fi pusă la punct platforma dedicată
manualelor digitale     FOTO: Arhiva Adevărul
Ministrul Educaţiei a anunţat că până la toamnă va fi pusă la punct platforma dedicată manualelor digitale     FOTO: Arhiva Adevărul

Compania de software SIVECO a realizat patru manuale digitale de istorie, fizică, geografie şi un abecedar pentru elevii din clasele I-XII, în baza curriculei naţionale pentru fiecare disciplină în parte. Manualele urmează să fie şi aprobate de către Ministerul Educaţiei, în curând, asigură reprezentanţii SIVECO.

Lecţiile nu sunt simple pdf-uri transpuse pe ecran, fiind însoţite de secvenţe audio, video, animaţii, simulări, activităţi în laboratoare reale sau virtuale şi de un e-portofoliu în care pot fi salvate toate temele şi încercările elevilor, se arată într-un comunicat SIVECO.

"Evaluarea calitativă făcută în interiorul şcolilor a relevat că profesorii şi elevii sunt pregătiţi să îmbrăţişeze noua tehnologie. Mulţi dintre ei sunt deja familiarizaţi cu utilizarea tabletelor şi a smartphone-urilor, astfel ca interacţiunea va fi una firească. Avem în vedere crearea unor proiecte prin care aceste manuale să ajungă la elevi", a declarat profesorul Radu Jugureanu.

La elaborarea celor 4 manuale au contribuit psihopedagogi, specialişti în proiectarea învăţării, programatori, graficieni, designeri şi profesori.

Prezentarea primului manual digital de istorie pentru învăţământul preuniversitar

Platforma digitală anunţată de Ministerul Educaţiei

La finalul lunii martie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că până în toamnă va fi pusă la punct platforma dedicată manualelor digitale.

De asemenea, începând cu anul şcolar 2013-2014, va fi şi o variantă digitală pentru manualul de matematică şi abecedar, a precizat Pricopie.

Primul manual digital realizat în România a fost lansat în luna martie cu aprobarea Ministerului Educaţiei este „Lecţia verde - creează-ţi mediul!”.

"În 5-10 ani, sala de clasă va arăta cu totul altfel. Este vorba de digitalizarea clasei, ori pentru asta trebuie să le punem la îndemână copiilor şi profesorilor materialele şi tehnologia de care au nevoie", a declarat atunci ministrul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite