Rezultate Evaluare Naţională 2015. Rezultate online, pe edu.ro. Procentul notelor peste 5 este de 79,3%. Şcolile au publicat rezultatele la aviziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate Evaluare Naţională 2015, publicate pe EDU.RO    FOTO Mediafax
Rezultate Evaluare Naţională 2015, publicate pe EDU.RO    FOTO Mediafax

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională, procentul notelor peste 5 fiind de 79,3% la nivel naţional. Şcolile au început de la 13:00 să publice rezultatele parţiale la aviziere. Rezultatele au fost publicate online şi de edu.ro. Adevarul.ro publică în timp real informaţiile privind rezultatele de la Capacitate 2015.

UPDATE: „Vreau să cred că subiectele au avut un nivel normal de dificultate, nici scăzut, dar nici de olimpiadă, pentru este totuşi o evaluare naţională. Participă atât elevi de la cele mai prestigioase şcoli din Capitală cât şi cei din zona rurală. Şi repartizarea mediilor a fost normală din punct de vedere probabilistic”, a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

UPDATE: La Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” din Capitală se citeşte mulţumirea pe chipurile elevilor care, după ce s-au liniştit cu notele, au mai rămas în curte să schimbe impresii cu foştii colegi de clasă, fără să bage în seamă picăturile de ploaie.

„Am luat note bune, dar mai mult decât mă aşteptam la matematică şi mai puţin la română. Nu credeam că voi lua o notă mai mică la română. Oricum, media e destul de bună”, spune o elevă. „Eu vreau să intru la 'C.A. Rossetti' şi ea la 'Ion Neculce'!”, exclamă o colegă.

„Sunt foarte mulţumită de rezultate, din câte ştiu nu a picat nimeni”, concluzionează după o discuţie cu câţiva elevi şi Ecaterina Dorobanţu, profesoară de limba franceză şi diriginta unei clase de a VIII-a. În incinta şcolii se află şi câţiva părinţi, unii mai veseli, alţii mai îngânduraţi.

„Media băiatului meu este 9,65, vrea să intre la 'Cantemir', are şanse zic eu”, discută o doamnă cu prietena care o însoţea. „Ar putea intra şi la 'Mihai Viteazul', dar nu vrea să facă patru ani de zile meditaţii la matematică, la fizică, la română, cum se face acolo, iar la 'Gheorghe Lazăr' se duc toţi fiţoşii”, se pronunţă mămica.

O altă doamnă aştepta posomorâtă, pe bancă: ”Vreau să depun la ora 16.00 contestaţie la Limba Română, a luat 7 la examen copilul”. 

Rezultate Şcoala Gimnazială Titu Maiorescu

REZULTATE Evaluare Naţională 2015 DIN TOATE JUDEŢELE POT FI CONSULTATE AICI.

„Concurenţa pentru un loc la liceul Tudor Vianu va fi acerbă, subiectele au fost uşoare. Anticipez că ultima medie de intrare va creşte. Subiectele au fost foarte uşoare, problema este că nu se mai departajează elevii buni de cei foarte buni. În ultimii ani lipseşte la matematică acel subiect care să facă diferenţa pentru nota 10”, a explicat George Trifan, profesor de Matematică la Adevărul Live. 

Acesta susţine că practic examenul care face diferenţa între elevi este cel de Limba Română. „Este aberant ca departajarea să fie făcută de subiectul de Limba Română”, a explicat Trifan. 

Şi psihologul Mihai Copăceanu spune că au scăzut standardele prin subiectele date la Evaluarea Naţională. „Pierd foarte mult liceele foarte bune. Un elev care a luat 9,80 în 2015 este mai slab pregătit decât unul care  a luat 9,50 acum doi ani. Nu ştiu dacă acesta este obiectivul Ministerului Educaţiei”, a explicat Copăceanu, adăugând că diferenţa de 10 procente este una forţată. „Cele care pierd sunt şcolile de top, liceele de prestigiu, care vor avea elevi cu note mari dar care nu atestă cu adevărat că ei sunt foarte buni”, a completat Copăceanu.

409 medii de 10 la nivel naţional, după afişarea rezultatelor la Evaluare Naţională 2015

George Trifan mai spune că altfel se lucrează la o clasă în care colectivul este omogen şi nu doar patru vârfuri, cum s-a întâmplat în ultimii ani.  „În liceele de top ajung copii care nu fac faţă. Ca profesor, eşti nevoit să cobori ştacheta, să te adaptezi la ce ai. Nu poţi la o clasă la care dacă nu ai cu cine să faci performanţă”, a precizat Trifan, adăugând că au fost 409 medii de zece. 

Proximitatea ar trebui să fie ultimul criteriu de luat în calcul atunci când un părinte alege liceul pentru copilul său. În opinia lui Adrian Troie, directorul adjunct de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, susţine că vor creşte mediile la admiterea la liceu. 

„Nu există generaţie formată din oameni mai proşti sau din oameni mai deştepţi. Când rezultatele sunt cu 10-15% mai mari, nu plecăm de la premisa că anul acesta sunt copii mai deştepţi, ci trebuie să ne gândim la nivelul subiectelor, care au fost mult prea uşoare. Grav este că ele nu încurajează creativitatea copiilor deloc”, a explicat Troie. 

Conform acestuia, copiii sunt pregătiţi nu să înveţe ci să ia note mai mari la aceste examene. „Eu cred că notele sunt prea mare şi cred că subiectele sunt prea uşoare. Nu facem nimic dacă tot coborâm nivelul de dificultate şi ne vom minţi singuri”, a precizat Troie.  Acesta a subliniat că ultimele medii de admitere din 2014 au fost în jurul a 9,70. „Îi minţin pe elevi, îi minţim pe părinţi”, a explicat Troie. 

Sfaturi pentru elevi 

„Aş fi foarte curios să aflu un punct de vedere al celui de la centrul de evaluare, la ce indicatori din sistem a avut acces de a fost determinată să conceapă un astfel de subiect de dificultate redusă”, a mai spus şi profesorul de informatică George Trifan. 

Potrivit lui Mihai Copăceanu, raţiunea Ministerului Educaţiei, care a scăzut gradul de dificultate la examen, a fost aceea de a avea rata de promovare mate. 

„Nu cred că mai putem vorbi de un nivel mediu. Nu ştim exact la ce nivel sunt copiii, pentru că subiectele nu evaluează corect modul în care au fost ei pregătiţi. Cunosc locuri unde notele reflectă realitatea, dar sunt şi şcoli unde notele sunt umflate”, a punctat Trifan. „Viaţa nu se sfârşeşte cu acest examen. Dacă au intrat la un liceu unde nu se regăsesc, se pot transfera. Sfatul meu este pentru părinţi care pot pune o presiune foarte mare pe cei mici. Părinţii ar trebui să inveţe că elevii îşi aleg liceul”, a spus şi Copăceanu.

UPDATE: Rata de promovare a Evaluării Naţionale 2015 este de 79,3%, cu 10 procente mai mare ca anul trecut, a anunţat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 158.568 candidati, 409 medii de 10, în condiţiile în care anul trecut au fost 225 medii de 10. Procentul notelor peste 5 s-a mărit în toate judeţele mai puţin în Teleorman, care a scăzut de la 74% anul trecut la 67%. În Bucureşti, procentul notelor peste 5 este de 89% faţă de faţă de 82% anul trecut. La nivel naţional, procentul notelor peste 5 la Limba Română este de 85,4%, iar la matematică este de  73,5%.

Procentul de note peste 5 la matematică este de 73,5%. Judeţul Brăila este pe primul loc având un procent de 92,4% de note peste 5, Clujul are 82,8%, fiind pe locul al doilea. Pe ultimele locuri sunt Teleorman şi Giurgiu, care anul acesta au un procente de 65,2% de note peste 5. Bucureşti are 13 medii de 10, la fel ca anul trecut.

UPDATE: Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei anunţă care sunt rezultatele la Evaluarea Naţională 2015, astăzi la 14:30. Experţii vor dezbate procentele comunicate de minister şi subiectele primite de elevi, cât şi ce va urma la admiterea de la liceu, la Adevărul Live de la 15:00. Invitat în platou este profesorul George Trifan de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", unul dintre cele mai bune licee din ţară. George Trifan este unul dintre profesorii care pregăteşte olimpicii României la Informatică. De asemenea, prin Skype ni se va alătura psihologul Mihai Copăceanu, blogger adevarul.ro, iar prin telefon va interveni directorul-adjunct de la Colegiul Naţional "Sf. Sava", profesorul Adrian Troie.

UPDATE: Rezultate Evaluare Naţională 2015 Sibiu. Iuliana Poplăcean este unul dintre cei 7 elevi din judeţul Sibiu care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de Evaluare Naţională 2015. Elevă a Liceului Teoretic Constantin Noica din Sibiu, Iuliana a termiant cu media 10 cei opt ani de şcoală generală şi a obţinut de asemenea 10 curat la examenul de evaluare naţională 2015. A mers în fiecare an la olimpiade, anul acesta reuşind să obţină, spre exemplu, menţiuni la fazele judeţene ale olimpiadelor de istorie şi fizică. 

”Mă aşteptam la subiecte mult mai grele, la matematică a fost foarte uşor, am evut emoţii la română, nu ştiam cât se va puncta compunerea, la matematică am avut ceva emoţii la ultimul subpunct”, a povestit Iuliana, emoţionată, pentru Adevărul.

UPDATE: Şcolile publică de la 13:00 rezultatele parţiale la aviziere.

adevarul.ro va prezintă cele mai importante ştiri despre rezultatele de astăzi de la examenul de Evaluare Naţională 2015 şi paşii pentru admiterea la liceu în 2015.

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Live text cu toate evenimentele importante de astăzi:

UPDATE. După aflarea rezultatelor la Evaluare Naţională 2015, elevii trebuie să se orienteze spre licee potrivite mediei lor. Un ghid complet pentru admiterea la liceu puteţi citi aici.

UPDATE. Adevarul.ro vă pregăteşte un programior foarte simplu, prin care veţi putea afla rapid rezultatele la Evaluare Naţională 2015. Tot ce va trebui să introduceţi este numele elevului care a susţinut examenul.

Rezultate Evaluare Naţională 2015, publicate pe Edu.ro. Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2015 vor fi afişate vineri, până la 16:00. Tot vineri, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, între orele 16.00 şi 20.00. Comisiile de evaluare vor rezolva contestaţiile în weekend, urmând ca luni să fie afişate rezultatele finale.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 - urmează admiterea la liceu

Adevărul.ro vă oferă în timp real toate informaţiile despre Rezultate Evaluare Naţională 2015. De asemenea, rezultatele de la Capacitate 2015 vor fi publicat şi pe portalul Edu.ro.

În perioada 3-7 iulie, elevii trebuie să completeze şi să depună opţiunile pentru înscrierea la liceu. Pe 15 iulie vor fi afişate la şcolile de provenienţă şi la licee listele cu repartizarea elevilor. Repartizarea se face în baza opţiunilor, în funcţie de media de admitere.

Această medie este compusă din media Evaluării Naţionale ce cântăreşte 75% şi media anilor de gimnaziu, care va ocupa în media de admitere o pondere de 25%. În perioada 16-24 iulie, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi.

Din cei circa 183.000 de absolvenţi de gimnaziu din acest an şcolar s-au înscris la Evaluarea Naţională 163.333 de elevi. Restul de 20.000 de elevi fie s-au înscris în învăţământul profesional, fie au avut situaţia şcolară neîncheietă sau au fost dezinteresaţi de examen, el neavând caracter obligatoriu, şi vor fi repartizaţi automat la un liceu la repartizarea din toamnă.

Subiecte Evaluare Naţională 2015

Subiectele de la Evaluarea Naţională din acest an au fost accesibile, atât la Limba Română, cât şi la Matematică, susţin elevii şi profesorii, care au fost surprinşi de variantele care au fost trase la sorţi. La Limba Română, elevii au avut de scris despre basm, în timp ce la Matematică, cea mai temută probă de la evaluare, nivelul subiectelor a fost uşor spre mediu. Singura probă care i-a pus în dificultate pe elevi a fost examenul de la Limba Maternă, în special cel de germană, unde gramatica le-a dat bătăi de cap candidaţilor.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2015

3 iulie 2015 - Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere

6 iulie 2015 - Eliberarea fişelor de înscriere pentru elevii care solicită să participe la admitere în alt judeţ

6 - 8 iulie 2015 - Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi

3 - 7 iulie 2015 - Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a

3 - 7 iulie 2015 - Introducerea în baza de date computerizata a datelor din fişele de înscriere

4 - 8 iulie 2015 - Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator

14 iulie 2015 - Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016

15 iulie 2015 - Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ

15 iulie 2015 - Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie - 24 iulie 2015 - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

Peste 70% din candidaţi au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională din 2014

La rezultatele parţiale de anul trecut de la Evaluarea Naţională, din cei aproape 160.000 de elevi care au dat examenul de Capacitate 2014, 113.250 (70,8%) au obţinut medii peste 5, iar alţi 46.703 (29,2%), medii sub 5. După soluţionarea contestaţiilor, procentul mediilor peste 5 luate de elevi a fost de 71,12%, potrivit Edu.ro. La nivel naţional, au fost 88 de medii de 10, cele mai multe înregistrându-se în judeţul Olt, unde nouă elevi au intrat la liceu cu media 10.


Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bucureşti, publicate pe Edu.ro. Ce note au luat elevii din Capitală la Capacitate 2015

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Alba

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Arad

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Argeş

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bacău

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bihor

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bistriţa-Năsăud

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Botoşani

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Brăila

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Braşov

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Buzău

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Călăraşi

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Cluj

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Constanţa. Elevii au 4 ore la dispoziţie pentru depunerea contestaţiilor

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Dâmboviţa

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Dolj. Cum se calculează media de admitere la liceu

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Galaţi

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Giurgiu. Elevii au la dispoziţie 4 ore pentru depunerea contestaţiilor

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Gorj

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Hunedoara. Ce note au obţinut elevii

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Ialomiţa. Elevii au la dispoziţie 4 ore pentru depunerea contestaţiilor

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Iaşi

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Maramureş

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Mureş

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Neamţ

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Caraş-Severin

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Azi se afişează rezultatele la Capacitate. Elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii doar azi

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Prahova

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Sălaj

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Satu Mare

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Sibiu

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Suceava

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Teleorman

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Timiş

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Tulcea. Elevii au la dispoziţie 4 ore pentru depunerea contestaţiilor

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Vâlcea

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Vaslui

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Vrancea

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite