Profesoara Cristina Tunegaru îl critică pe ministrul Liviu Pop: Un învăţământ de nota 10 nu se face tăind panglica cu şapte foarfece!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Tunegaru (29 de ani), profesoara de Limba Română devenită celebră pentru că a semnalat numeroasele neregulile din sistemul de învăţământ, îl critică pe ministrul Educaţiei Liviu Pop pentru faptul că problemele sunt „rezolvate“ de faţadă, învăţământul rural e în agonie, în timp ce responsabilii încearcă să-şi consolideze capitalul de imagine „regizând“ apariţii la şcoli atent alese şi prefăcându-se că totul funcţionează excelent.

Cristina Tunegaru, cunoscută pentru seria de declaraţii critice la adresa Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, îşi îndreaptă atenţia şi către ministrul Educaţiei Liviu Pop, după vizita de lucru efectuată vineri în comuna Fărcaşa (Maramureş).

Liviu Pop a fost întâmpinat cu pâine şi sare, a semnat în cartea de onoare şi a tăiat, simbolic, panglica inaugurală a noii grădiniţe cu orar prelungit. De asemenea, Liviu Pop „a făcut aprecieri la condiţiile de studiu, la calitatea învăţământului şi la planurile de viitor din perspectiva ministerului, s-a arătat încântat de condiţiile de studiu şi recreere şi a dat asigurări de totala disponibilitate de a sprijini construirea unui nou corp de clădire“, potrivit paginii de Facebook a comunei. 

Profesoara de Română a venit în întâmpinarea vizitei de lucru a ministrului Pop cu o serie de critici pe Facebook, precizând că „un învăţământ de nota 10 nu se face cu «vizite de lucru» în şcoli atent alese şi nici semnând în cartea de onoare sau tăind panglica cu şapte foarfece.“

Cristina Tunegaru subliniază că învăţământul rural este în agonie din cauza dezinteresului autorităţilor locale, lipsei de cadre calificate şi sărăciei familiilor care nu-şi permit să-şi trimită copiii la şcoală.

„Prea mulţi dintre subordonaţii dumneavoastră «rezolvă» de faţadă problemele şcolilor, rămânând surzi la problemele reale ale elevilor şi ale profesorilor. Avem nevoie de soluţii punctuale, la probleme foarte clare. Nu vrem să organizăm spectacole frumos regizate şi să ne prefacem că totul funcţionează excelent în şcoala rurală“, a mai scris Tunegaru. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite