Modificare la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională: lucrările vor putea fi corectate de către profesori chiar de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de la examenele naţionale ar putea fi corectate de anul viitor într-un sistem computerizat, care presupune scanarea lor şi corectarea de către profesor fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din faţa calculatorului, a afirmat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Dacă până acum, lucrările examenelor naţionale erau trimise cu maşinile jandarmeriei în alte judeţe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urma să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat, potrivit portalinvatamant.ro.

„Alături de experţii Ministerului Educatiei Nationale, STS-ului şi inspectoratelor şcolare căutăm soluţia tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putându-se face de către evaluatori acreditaţi în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator", a declarat ministrul.
 

Problemele ar putea apărea atunci când filele lucrării sunt desfacute şi introduse una câte una în sistem. La 100.000 de candidaţi, vor exista câteva sute de mii de foi şi oricând poate interveni o eroare umanî, astfel încât o pagină să fie omisă.
În plus, ministrul Educaţiei spune că în doi ani vor exista cataloage electronice, iar părinţii vor avea acces la notele elevilor. În marile oraţe şi în unele sectoare din Bucureşti ele există deja, dar parinţii se plâng că nu sunt de folos, pentru că notele nu sunt introduse la timp.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite