Lista cu elevii admişi la Centrul de Excelenţă în Matematică din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
51 de elevi de clasa a IV-a din Capitală au intrat la Centrul de Excelenţă    FOTO: Arhiva Adevărul
51 de elevi de clasa a IV-a din Capitală au intrat la Centrul de Excelenţă    FOTO: Arhiva Adevărul

Viitorii olimpici la matematică ar putea fi chiar elevii de clasa a IV-a acceptaţi la Centrul de Excelenţă din Bucureşti, unde vor participa la cursuri de pregătire în vederea pregătirii lor pentru astfel de performanţe.

Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a publicat lista elevilor de clasa a IV-a care au fost admişi la Centrul de Excelenţă în Matematică din Bucureşti, în urma examenelor susţinute în data de 31 ianuarie 2013.

Doi elevi de la şcolile gimnaziale "Sf. Silvestru" şi "Nicolae Titulescu" au luat punctajul maxim de 100. Pe locul al treilea, cu 97 de puncte se află un elev de la şcoala "Ion Heliade Rădulescu".

De la fiecare şcoală vor putea participa la cursurile de pregătire cel mult doi elevi de clasa a IV-a, selecţionaţi în ordinea descrescătoare a punctajelor şi în limita a 50 de locuri.

Numărul acesta poate fi depăşit numai dacă există mai mult de doi elevi într-o şcoală care să aibă aceeaşi notă la test, ceea ce s-a şi întâmplat, astfel se vor califica toţi elevii aflaţi la egalitate, însă vor fi nevoiţi să participe la proba de baraj din etapa a III-a.

Deschiderea centrului de excelenţă în Matematică din Bucureşti, care va desfăşura activităţi pentru 150 de elevi bucureşteni, din clasele IV – VIII va, avea loc sâmbătă, 16 februarie 2013, la Colegiul Naţional “Spiru Haret”, începând cu orele 11.00.

Elevii - testaţi periodic şi ierarhizaţi în funcţie de performanţe

Centrul va funcţiona în baza unui Regulament care va cuprinde drepturile şi obligaţiile elevilor înscrişi. Copiii vor putea să participe sâmbăta la 15 cursuri de pregătire care vor ţine patru ore. 

Elevii vor fi testaţi periodic şi ierarhizaţi în funcţie de performanţe, iar ultimii şase clasaţi vor  elibera locurile şi vor fi invitaţi alţi şase elevi conform ordinii descrescătoare a punctajelor obţinute la etapa a III-a de clasificare.

Elevii care nu vor avea mai mult de o absenţă la aceste cursuri de pregătire la matematică vor fi chiar recompensaţi de către Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret al Primăriei Municipiul Bucureşti cu locuri gratuite în tabere de vară, anul acesta, la Neptun.

Centrului de Excelenţă în Matematică din Bucureşti a fost realizat în urma parteneriatului dintre Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite