ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul poliţistului acuzat de pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul 
poliţistului acuzat de pedofilie. FOTO: Facebook
ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul poliţistului acuzat de pedofilie. FOTO: Facebook

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va trimite, în şcoli, o notă prin care va cere supravegherea mai atentă a elevilor, comunicarea corectă a orarului copiilor, dar şi şedinţe cu părinţii în legătură cu siguranţa celor mici în drumul spre şcoală sau spre casă.

Până la sfârşitul săptămânii, vom trimite o notă către toate unităţile de învăţământ din Capitală, prin care vom cere să se ia nişte măsuri mai stricte în ceea ce priveşte protecţia elevilor. Astfel, dorim ca paza în şcoli să fie mult mai strictă, camere de supraveghere să funcţioneze tot timpul. A doua chestiune este să se facă şedinţe cu părinţii, în prima săptămână de şcoală, în ideea de a se discuta probleme legate de siguranţa copiilor, de deplasarea acasă-şcoală, şcoală-acasă, să nu întârzie. Al treilea aspect, voi ruga părinţii să cunoască foarte bine orarul, ora la care copiii pleacă spre şcoală, ora la care pleacă de la şcoală, să nu mai piardă vremea prin parcuri", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Inspectorul a menţionat că toate aceste măsuri sunt fireşti, ţinând cont că, luni, 15 ianuarie, elevii se întorc la şcoală, în al doilea semestru. De asemenea, decizia vine şi în contextul în care Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, este acuzat de pedofilie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis, marţi, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul lui Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Decizia judecătorilor poate fi contestată.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite