Cum începe şcoala în România în anul de graţie 2017?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai miră pe nimeni că şi în septembrie 2017 anul şcolar începe în aceleaşi condiţii precare ca şi în anii trecuţi. În ciuda noianului de promisiuni pesediste că anul acesta va fi complet altfel şi că, în fine, şcoala se va desfăşura într-un tipar mult mai apropiat de normalitate.

Promisiunile au fost făcute cu intenţia vădită de a obţine voturi, de a mai păcăli o dată proştii. În fapt şi în anul şcolar ce va începe luni cursurile se vor desfăşura pe mai departe în imobile vechi, dărăpănate, unele cu grad înalt de risc seismic, fără apă curentă şi fără avize sanitare ori de la ISU (autorizaţia din care să rezulte că imobilul nu prezintă pericol de incendiu este un moft ne-a asigurat dl. premier Mihai Tudose), cu toaleta în curte, cu mobilier vechi care era, de altfel, demult învechit încă de dinainte de Revoluţie.

La catedre se vor afla pe mai departe aceiaşi profesori, mă rog, dascăli, cum le place guvernanţilor să le spună în cel mai sămănătorist chip cu putinţă, prost plătiţi, amăgiţi cu creşteri salariale veşnic amânate la Sfîntu-Aşteaptă, adică în Viaţa de Apoi (proiectul de rectificare bugetară anunţat ieri de ministrul Finanţelor nu aduce un leu în plus Educaţiei, deşi Guvernul este obligat prin lege şi sentinţe judecătoreşti să le plătească profesorilor o parte dintre banii tăiaţi în vremea lui Traian Băsescu), nemotivaţi, mulţi dintre ei slab pregătiţi sau necalificaţi de-a dreptul, ale căror norme didactice sunt alcătuite din tot felul de fărâme şi discipline zise de completare. Unul şi acelaşi profesor va preda, în locuri uitate de lume, pe mai departe, şi câteva ore de Română, şi vreo două-trei ore de Engleză, şi un pic de Educaţie fizică, şi poate şi niţică Muzică. Hopa Mitică la dispoziţia dumneavoastră!

Acei profesori care vor primi în completarea normei didactice niscaiva ore de Sport la clasa a cincea sunt, fără doar şi poate, oameni fericiţi. Au la dispoziţie manualul de specialitate care, între altele, îi va învaţă pe elevi cum să se târască. Probabil în faţa inspectorilor şefi tocmai numiţi prin fax, graţie apartenenţei la PSD, de dl. ministru al Educaţiei Naţionale, Liviu Pop. În pofida faptului că la concursurile organizate pentru ocuparea legală a respectivelor dregătorii au primit note de râsul lumii. Dar de ce să fie inspectorii mai răsăriţi şi mai şcoliţi decât Ministrul? În PSD sunt ierarhii stricte, iar IQ-urile prea înalte nu sunt tocmai pe placul lui Daddy Dragnea.

Pentru celelalte materii de la aceeaşi clasă nu vor fi deocamdate manuale de specialitate, iar acelaşi domn ministru nici măcar nu se mai hazardează să avanseze data la care acestea îşi vor face apariţia pe pupitrele şcolarilor din România. Inventiv nevoie-mare, dl. ministru, pe viaţă corigent la Limba română, a inventat şi o soluţie. Un compendiu în care sunt concentrate cel puţin 11, dacă nu cumva chiar 15 materii. După cum se poate constata lesne, dl. ministru Pop-Genunche e mai tare chiar decât cei ce au inventat pliculeţul de ness trei în unul.

Carevasăzică, până la sfârşitul anului şcolar trecut îi tot ironizam pe elevii care-şi aruncau la repezeală în servietă ori pur şi simplu ţineau sub braţ un caiet pe care-l botezaseră simplu- pentru orice. A trebuit ca în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale să fie instalat domnul prof. gr. I Liviu Pop, cu masterat la o universitate arădeană cu prost renume, spre a se inventa şi manualul de de toate.

E şi aceasta o formă de progres. Progres pesedist, fireşte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite