Tinerii din Cahul dau lecţii de patriotism: "Nu trebuie să uităm limba noastră cea română, cea adevărată şi să ne Unim iar"

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
unire

Tinerii din Cahul cheamă la Unire şi dau o adevărată lecţie de patriotism românilor de pretutindeni. Politicieni, urmaţi-le exemplul deoarece nu avem dreptul de ai uita pe cei trei milioane de dincolo de Prut.

Să vorbeşti despre neamul tău nu trebuie să fie o ruşine, ci trebuie să fie o adevărată onoare şi cinste. Iată cum tinerii de gimnaziu din Cahul, unul din cele mai rusificate oraşe din Republica Moldova, dau o adevărată lecţie de patriotism şi cer Unirea celor două state româneşti. Atitudinea lor anulează întreaga dezinformare care vine dinspre Est. Vor românii basarabeni Unirea? Haideţi să lăsăm pe cei tineri să decidă deoarece al lor este viitorul.

Campania „Tricolor pentru şcoala ta” se va desfăşura în perioada 2 – 27 aprilie 2013 în Basarabia, timp în care voluntarii platformei Acţiunea 2012 vor distribui panglică tricoloră în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova şi vor vorbi tinerilor despre România, ţara lor.

Iată mai jos atitudinea celor mici, la Cahul, o atitudine care arată dorul acestor oameni faţă de ţara lor, faţă de neamul lor. Vorbim de copii de 10-12 ani care gândesc cu inima la România şi care văd în graniţa de pe Prut o nedreptate.

Avem datoria morală ca pentru aceşti tineri să lucrăm mai mult şi să îi aducem acasă deoarece, deşi pe pământ românesc, ei nu se simt acasă.

Iată mai jos câteva din cuvintele pe care aceşti copii de gimnaziu le spun plini de entuziasm şi emoţie.

"Din cauza ruşilor şi a altor popoare noi cu România ne-am despărţit şi asta a fost foarte rău. Numai că noi nu trebuie să uităm limba noastră cea română, cea adevărată şi să ne unim iar şi să fim prieteni şi o ţară întreagă"

De ce vreţi voi să ne unim?
"Dacă ne unim vom fi mai puternici"
"Dacă ne vom uni vom fi mai puternici şi vom învinge orice duşman şi vom fi ca o ţară întreagă, ca o familie"
"Dacă ne unim vom fi mai puternici şi nu va trebui să mai avem paşaport, că ni se pare că plecăm peste hotare dar totuşi este o ţară a noastră şi să nu simţim că ne ducem în altă ţară şi să simţim că mergem acasă."
"Dacă ne vom uni vom fi o ţară mai mare şi ne vom mândri cu asta"
"Moldova ar trebui să se unească cu România pentru că este singură şi are nevoie de susţinere."

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite