Încă o minivacanţă pentru elevi: 2 iunie va fi zi liberă

Încă o minivacanţă pentru elevi: 2 iunie va fi zi liberă

Elevii vor avea liber în ziua de 2 iunie

Elevii vor avea liber în ziua de 2 iunie, ca urmare a unei hotărâri a guvernului care va declara nelucrătoare această zi. Astfel, elevii vor avea o vacanţă de 5 zile, începând de joi, 1 iunie (ziua copilului), şi până lunea următoare, 5 iunie, când sunt Rusaliile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile între 1 şi 5 iunie, Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de joi, o Hotărâre potrivit căreia şi ziua de 2 iunie să fie liberă, potrivit unor surse guvernamentale, scrie Mediafax.

Parlamentul a decis în octombrie 2016 ca 1 Iunie, Ziua Copilului, să fie zi liberă nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a-i determina pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu copiii lor.

 

Românii au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut, dintre care doar trei pică în weekend.

Cât despre angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate ca sărbători legale, aceştia ar trebui să recupeze timpul lucrat în următoarele 30 de zile, potrivit prevedilor din Codul Muncii. Dacă angajatorul nu poate să îi acorde o zi liberă salariatului, din motive întemeiate, atunci acesta trebuie să acorde un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

citeste totul despre: