Meditaţiile, calvar pentru buzunar

Meditaţiile, calvar pentru buzunar

Pentru trei ore particulare pe săptămână, părinţii plătesc lunar peste 700 de lei, mai mult decât salariul minim pe economie. Într-un an,  suma poate ajunge la 2.000 de euro. Din clasa a VI-a până în a XII-a părinţii investesc în pregătirea unui copil 14.000 de euro, preţul unei Toyota Avensis sau al unei Dacia Duster. 

Încă un an de şcoală primară

Încă un an de şcoală primară

Proiectul noii legi a Educaţiei măreşte ciclul primar de la patru la cinci ani; astfel, clasa pregătitoare devine obligatorie. Copiii vor începe şcoala tot de la 6 ani, dar nu mai intră direct înclasa I, ci vor face un an pregătitor; fie la şcoală, fie la grădiniţă.

Finanţişti la 9 ani

Finanţişti la 9 ani

Copiii Şcolii „Sf. Andrei“ din Capitală au făcut bugete pentru familiile și clasele lor, ca nişte adevăraţi guvernanţi. Micuţii de la clasa a II-a au cerut o sală de sport, iar cei de la a III-a au calculat necesarulde bani pentru aparatură şi rechizite.

Francezii iau măsuri antiviolenţă şcolară

Francezii iau măsuri  antiviolenţă şcolară

Ministrul francez al Educaţiei a propus o serie de măsuri ce vizează diminuarea, într-un timp foarte scurt, a conflictelor ce au loc în şcolile din Hexagon. Dublarea echipelor mobile de securitate, formate din poliţişti, jandarmi şi psihologi, este una dintre măsurile ce vor fi luate în Franţa.

Centrul universitar Cluj: afaceri în familie

Centrul universitar Cluj: afaceri în familie

Conducătorii vechilor universităţi publice din România îi au ca subalterni pe copiii lor, fără ca vreo lege de până acum să-i oprească sau să le interzică acest lucru. Rudele au locuri aranjate la universităţile de stat din capitala Ardealului. Unii profesori au şi afaceri cu instituţia la care lucrează.

Refuzaţi în Franţa, admişi în România

Refuzaţi în Franţa, admişi în România

Studenţii respinşi la facultăţile de medicină franceze sunt primiţi la instituţiile de profil din ţara noastră. Presa din Franţa a scris că universităţile de medicină din România primesc orice student neadmis la ei. Profesorii noştri spun, însă, că străinii sunt studioşi şi motivaţi.

Recitesc, cu bună credinţă, capitolul de Educaţie din Programul de guvernare al PSD (PG). Cine n-ar vrea ca educaţia să progreseze, să constituie principala resursă de dezvoltare şi modernizare a României?  Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta România de mâine. Capitolul Educaţie al PG cuprinde 85 de măsuri organizate în 15 capitole.

acum 23 zile · comentarii (4)

Lăudabil gestul Ministerului Justiţiei, semnarea unui protocol care vizează organizarea cursurilor de educaţie juridică în şcoli. Foarte bine, dar există resurse pentru această activitate voluntară? Printre domeniile care vor face obiectul educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt:

acum 28 zile · comentarii (2)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 2 luni · comentarii (4)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 2 luni · comentarii (41)

De luni începe evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Un examen care habar nu am ce va aduce nou sub soare, însă care ne va arăta, o dată-n plus, ce ne încăpăţânăm să ignorăm. Trebuie să recunosc că nu am înţeles vreodată la ce foloseşte această evaluare şi de ce ţinem morţis să o menţinem, glorificându-i rolul.

acum 2 luni · comentarii (62)

Toţi am avut cel puţin un moment în care ne-am dorit o schimbare de peisaj, o ieşire din rutina zilnică, o clipă pentru noi pentru a ne înţelege mai bine trăirile şi sentimentele. Pentru mine, colegii care plecau în mobilităţi de studiu mi se păreau exemple de urmat, prin curajul de a-şi ieşi din zona de confort, de a-şi testa limitele şi de a-şi extinde orizontul cunoaşterii prin participarea la cursuri predate în alte limbi decât cea nativă.

acum 2 luni · comentarii (1)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 3 luni · comentarii (6)

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 3 luni · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 3 luni · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 3 luni · comentarii (0)

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente