Alcoolul te lasă corijent la purtare

Alcoolul te lasă corijent la purtare

Adolescenţii scapă de inhibiţii după ce consumă alcool. Asociată cu școala, băutura aduce un dezastru în catalog. Un pahar de vin are efecte benefice asupra organismului, spun medicii. Regula nu se aplică însă şi adolescenţilor, cărora le e interzis alcoolul.

Practica în facultate: unii fac, alţii se prefac

Practica în facultate:  unii fac, alţii se prefac

Peste 30% dintre studenţii români consideră nerelevantă experienţa practică din timpul facultăţii pentru că multe firme nu sunt interesate de serviciile lor, fie ele și gratuite. De multe ori, tinerii preferă să-şi cumpere adeverinţele cerute de profesori, pe motiv că angajatorii nu le arată nimic în timpul stagiului care se dovedeşte a fi o pierdere de timp.

Start pentru Premiile în Educaţie

Start pentru Premiile în Educaţie

Elevii, studenţii, profesorii şi cercetătorii pot participa la a doua ediţie a Galei Premiilor în Educaţie, lansată săptămâna trecută de Fundaţia „Dinu Patriciu“. Concursul va recompensa cele mai bune proiecte din sistem, cu premii în valoare totală de 250.000 de euro.

Profesoara care nu a făcut grevă niciodată

Profesoara care nu a făcut grevă niciodată

Dascălii ieşiţi la pensie privesc uimiţi cum profesorii tineri îşi „cerşesc“ drepturile în faţa Guvernului și nu își ţin orele. Profesorii cu vechime dezaprobă grevele tot mai frecvente din ultimii ani. Ei spuncă meseria de dascăl nu mai este respectată, dar că acest lucru vine și din interiorul breslei.

Pedeapsă pentru fumat: afară la măturat!

Pedeapsă pentru fumat: afară la măturat!

Directorii școlilor au libertatea să stabilească amenzile pe carele aplică elevilor ce nu respectă regulamentul de ordine interioară. Dacă vii cu rolele la școală, riști să ţi se scadă nota la purtare, în timp ce fumatul în toaletă se iartă după o oră cu mătura în mână. 

Le este frică de matematică

Le este frică  de matematică

Peste 200.000 de elevi de clasa a VIII-a încep, astăzi, testele naţionale în formulă nouă, cu subiecte de tip internaţional. Pentru că anul acesta este prima dată când dau teste de tip internaţional, şcolarii speră să primească subiecte ușoare la matematică.

Ce nu vor copiii în cărţi: teorie şi patriotism

Ce nu vor copiii în cărţi: teorie şi patriotism

În cadrul campaniei despre greşelile din cărţile de şcoală, „Adevărul“ i-a întrebat pe elevi cum ar dori să arate manualele lor. Cei mai mulţi dintre elevii chestionaţi vor cărţi şcolare cu mai multe fotografii şi desene. Şcolarii nu mai suportă manuale cu termeni pe care nu-i înţeleg.

Şcoală cu predare în format digital

Şcoală cu predare în format digital

Unii profesori din Timişoara au renunţat la metodele clasice şi predau prin mijloace practice de ultimă generaţie. Şcolarii timişoreni au spus adio plictiselii la ore cu ajutorul noilor tehnologii și învaţă încă din clasa I să scrie pe o tablă modernă.

Cât de scumpă este şcoala gratuită

Cât de scumpă este şcoala gratuită

ONU cere României să asigure un învăţământ cu adevărat gratuit prin eliminarea costurilor ascunse pe care le suportă fiecare părinte. Constituţia României prevede că „învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii“. Părinţii copiilor de şcoală ştiu că acest lucru nu este întru totul adevărat.

Recitesc, cu bună credinţă, capitolul de Educaţie din Programul de guvernare al PSD (PG). Cine n-ar vrea ca educaţia să progreseze, să constituie principala resursă de dezvoltare şi modernizare a României?  Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta România de mâine. Capitolul Educaţie al PG cuprinde 85 de măsuri organizate în 15 capitole.

acum 23 zile · comentarii (4)

Lăudabil gestul Ministerului Justiţiei, semnarea unui protocol care vizează organizarea cursurilor de educaţie juridică în şcoli. Foarte bine, dar există resurse pentru această activitate voluntară? Printre domeniile care vor face obiectul educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt:

acum 28 zile · comentarii (2)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 2 luni · comentarii (4)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 2 luni · comentarii (41)

De luni începe evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Un examen care habar nu am ce va aduce nou sub soare, însă care ne va arăta, o dată-n plus, ce ne încăpăţânăm să ignorăm. Trebuie să recunosc că nu am înţeles vreodată la ce foloseşte această evaluare şi de ce ţinem morţis să o menţinem, glorificându-i rolul.

acum 2 luni · comentarii (62)

Toţi am avut cel puţin un moment în care ne-am dorit o schimbare de peisaj, o ieşire din rutina zilnică, o clipă pentru noi pentru a ne înţelege mai bine trăirile şi sentimentele. Pentru mine, colegii care plecau în mobilităţi de studiu mi se păreau exemple de urmat, prin curajul de a-şi ieşi din zona de confort, de a-şi testa limitele şi de a-şi extinde orizontul cunoaşterii prin participarea la cursuri predate în alte limbi decât cea nativă.

acum 2 luni · comentarii (1)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 3 luni · comentarii (6)

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 3 luni · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 3 luni · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 3 luni · comentarii (0)

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente