„Cine munceşte nu primeşte“ - principiul după care se acordă bursele în România pentru studenţii din anii terminali

„Cine munceşte nu primeşte“ - principiul după care se acordă bursele în România pentru studenţii din anii terminali

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), condus de Liviu Pop, nu va mai da burse pe perioada verii studenţilor din anii terminali, care şi-au dat examenele de licenţă în prima sesiune, deşi un ordin dat de Ministerul Educaţiei prevedea acest lucru. Pe de altă parte, cei care vor susţine examenele abia în toamnă vor primi banii respectivi, pentru că încă au calitatea de student, potrivit legislaţiei în vigoare.

Liviu Pop: Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară ca noţiune

Liviu Pop: Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară ca noţiune

Liviu Pop, spune, referitor la lipsa pazei în şcoli, că speră că autorităţile locale responsabile vor rezolva acest lucru şi a adăugat, pe de altă parte, că ”elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară ca noţiune”, susţinând că pot fi găsite ”resurse suficiente în rândul cadrelor didactice auxiliare care să stea la poartă să facă evidenţa elevilor”.

UPDATE Manualul de Sport: încă 142 de pagini în ghiozdanele elevilor de clasa a V-a. Reacţia părinţilor: „Şi mişcare când mai fac?“. Va fi şi un manual de dirigenţie

UPDATE Manualul de Sport: încă 142 de pagini în ghiozdanele elevilor de clasa a V-a. Reacţia părinţilor: „Şi mişcare când mai fac?“. Va fi şi un manual de dirigenţie

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a anunţat, joi, într-un mesaj pe Facebook, că elevii de clasa a V-a vor învăţa, din toamnă, sportul dintr-un manual. Dacă reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că acesta va reprezenta un ajutor pentru elevi, specialiştii în Educaţie şi părinţii sunt de altă părere: manualul reprezintă doar nişte bani cheltuiţi inutil şi încă un obiect care va face ghiozdanul mai greu pentru copiii lor.

Google oferă un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii din România care predau informatică în şcoli | google

Google oferă un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii din România care predau informatică în şcoli

Google oferă un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii din România care predau informatică în şcoli. Aceştia vor primi sprijin din partea Google România, sub forma unui grant în valoare de 30.000 de dolari, în cadrul proiectului InfoGim, pentru dezvoltarea învăţământului de profil, a anunţat Google România, printr-un comunicat de presă.

Mii de profesori cu note sub 5 vor ajunge la catedră şi anul acesta

Mii
de profesori cu note sub 5 vor ajunge 
la catedră şi anul acesta

47% din candidaţii de la concursul de Titularizare 2017 au obţinut note peste 7 sau egale cu 7, aceasta fiind nota minimă în baza căreia profesorii se pot angaja pe perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar, potrivit rezultatelor finale afişate marţi de Ministerul Educaţiei. Acestea mai subliniază o realitate cutremurătoare: aproape 11.000 de dascăli vor profesa în calitate de suplinitori, chiar dacă au luat note între 1.00 şi 6,99.

Lotul olimpic de Matematică a obţinut cinci medalii, dintre care trei de argint, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Rio de Janeiro

Lotul olimpic de Matematică a obţinut cinci medalii, dintre care trei de argint, la  Olimpiada Internaţională de Matematică de la Rio 
de Janeiro

Lotul olimpic de Matematică a obţinut cinci medalii, dintre care trei medalii de argint şi două de bronz, plus o menţiune, la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 12 - 23 iulie, organizată la Rio de Janeiro. La concurs au fost prezenţi peste 600 de tineri din 110 ţări, arată Ministerul Educaţiei Naţionale.

UPDATE Titularizare 2017, rezultate finale: peste 47% dintre candidaţi au obţinut note peste 7, cu aproape 2% mai mult după contestaţii

UPDATE Titularizare 2017, rezultate finale: peste 47% dintre candidaţi au obţinut note peste 7, cu aproape 2% mai mult după contestaţii

Peste 47% din candidaţii la concursul de titularizare au obţinut note peste 7 sau egale cu 7, aceasta fiind nota minimă pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar, cu o creştere de aproape 2 la sută după recorectarea lucrărilor. Cele mai mari note au fost înregistrate în judeţul Cluj, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Bani europeni pentru elevii din mediile vulnerabile

Bani europeni pentru elevii din mediile vulnerabile

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi inspectoratele şcolare judeţene vor putea solicita, începând din august, bani europeni pentru acordarea de rechizite şcolare copiilor dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, conform unui ghid publicat de autorităţi pe fonduri-ue.ro.

Recitesc, cu bună credinţă, capitolul de Educaţie din Programul de guvernare al PSD (PG). Cine n-ar vrea ca educaţia să progreseze, să constituie principala resursă de dezvoltare şi modernizare a României?  Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta România de mâine. Capitolul Educaţie al PG cuprinde 85 de măsuri organizate în 15 capitole.

acum 23 zile · comentarii (4)

Lăudabil gestul Ministerului Justiţiei, semnarea unui protocol care vizează organizarea cursurilor de educaţie juridică în şcoli. Foarte bine, dar există resurse pentru această activitate voluntară? Printre domeniile care vor face obiectul educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt:

acum 28 zile · comentarii (2)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 2 luni · comentarii (4)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 2 luni · comentarii (41)

De luni începe evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Un examen care habar nu am ce va aduce nou sub soare, însă care ne va arăta, o dată-n plus, ce ne încăpăţânăm să ignorăm. Trebuie să recunosc că nu am înţeles vreodată la ce foloseşte această evaluare şi de ce ţinem morţis să o menţinem, glorificându-i rolul.

acum 2 luni · comentarii (62)

Toţi am avut cel puţin un moment în care ne-am dorit o schimbare de peisaj, o ieşire din rutina zilnică, o clipă pentru noi pentru a ne înţelege mai bine trăirile şi sentimentele. Pentru mine, colegii care plecau în mobilităţi de studiu mi se păreau exemple de urmat, prin curajul de a-şi ieşi din zona de confort, de a-şi testa limitele şi de a-şi extinde orizontul cunoaşterii prin participarea la cursuri predate în alte limbi decât cea nativă.

acum 2 luni · comentarii (1)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 3 luni · comentarii (6)

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 3 luni · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 3 luni · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 3 luni · comentarii (0)

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente