Discursurile politicienilor la deschiderea noului an universitar: Iohannis face apel la eliminarea plagiatului, iar Pop le cere studenţilor „să înveţe carte“

Discursurile politicienilor la deschiderea noului an universitar: Iohannis face apel la eliminarea plagiatului, iar Pop le cere studenţilor „să înveţe carte“

Numeroşi politicieni au ţinut discursuri la deschiderea noului an universitar, printre aceştia aflându-se şi preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Educaţiei Liviu Pop. În acest context, dacă şeful statului a vorbit despre universităţile din România care ar trebui să respecte aceleaşi standarde precum cele din afară cât şi despre scandalul plagiatelor,  Liviu Pop le-a cerut studenţilor „să înveţe carte“.

30 de sindicate din Învăţământ pichetează, luni, prefecturile judeţelor pentru salarii mai mari în Educaţie. De ce nu participă toţi sindicaliştii

30 de sindicate din Învăţământ pichetează, luni, prefecturile judeţelor pentru salarii mai mari în Educaţie. De ce nu participă toţi sindicaliştii

30 de sindicate din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor picheta, luni, sediile prefecturilor din toată ţara în intervalul 12.00-14.00, principala nemulţumire a acestora fiind că profesorii nu vor primi măririle de salarii promise de actualul Executiv. Sindicaliştii de la „Spiru Haret“ au transmis că nu vor participa la acţiune.

Harababura administrativă şi legislativă ţin în viaţă furtul în Educaţie. „Există platforme pentru lucrările de doctorat care nu funcţionează deloc”

Harababura administrativă şi legislativă ţin în viaţă furtul în Educaţie. „Există platforme pentru lucrările de doctorat care nu funcţionează deloc”

Toate lucrările de doctorat ar trebui să fie publice şi integrate pe o singură platformă, astfel încât să se poată compara conţinutul tezelor pentru a verifica dacă acestea sunt plagiate sau nu. Acesta este primul pas care ar trebui implementat în vederea combaterii plagiatului, susţin în mod unanim specialiştii din mediul universitar. Însă asta nu se întâmplă din cauza harababurii legislative şi administrative.

RFI România aduce radioul în liceu

RFI România aduce radioul în liceu

Vineri, 29 septembrie, de la ora 10, începe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din Capitală. Prima ediţie are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice Ioan N. Socolescu în cadrul inedit al sălii de clasă.

Pop: Societatea Editura Didactică şi Pedagogică va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, cu capital integral de stat

Pop: Societatea Editura Didactică şi Pedagogică va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, cu capital integral de stat

Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, de interes naţional, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, urmând să realizeze manuale şcolare la solicitarea directă a instituţiei, pe bază de contract, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din România este îngrijorător. Nu putem spune că el oferă şanse egale tuturor | klaus iohannis

Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din 
România este îngrijorător. Nu putem spune că el
 oferă şanse egale tuturor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul evenimentului „ United Way Roundtable On Philanthropy“, că situaţia sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare, acesta neoferind şanse egale tuturor. Şeful statului a mai subliniat şi nevoia unei mai mari implicări a părinţilor în relaţia cu şcoala.

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat o petiţie prin care cere Guvernului să dea banii promişi universităţilor pentru salarii

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat o petiţie prin care cere Guvernului să dea banii promişi universităţilor pentru salarii

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a iniţiat, miercuri, petiţia „Apel la responsabilitate”, transmisă şi către Executiv, prin care cere găsirea unei soluţii de finanţare astfel încât profesorii universitari să primească diferenţele salariale. Petíţia este semnată şi de rectorul Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj Napoca, respectiv de rectorul Universităţiii de Vest din Timişoara.

Abandonul şcolar a fost şi a rămas una dintre marile probleme ale învăţământului românesc

Abandonul şcolar a fost şi a rămas una dintre marile probleme ale învăţământului românesc

Abandonul şcolar este prezent azi în 40% din unităţile de învăţământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee. În ceea ce priveşte absenteismul de la ore, acesta apare cel mai des tot în învăţământul liceal. Paradoxal sau nu, Regiunea Bucureşti - Ilfov are cele mai slabe rezultate privind prezenţa la ore, cu o medie anuală de absenţe de peste 32 de ore/elev.

Am fost provocată să descriu tabloul SWOT (puncte tari / puncte slabe / oportunităţi /ameninţări) + posibile soluţii pentru educaţie, pentru revista “Cariere” din septembrie. A fost o sarcină dificilă - vin din afara sistemului, cu un dram de optimism pentru a pune umărul, împreună cu alţi "nebuni frumoşi", la schimbarea de mentalităţi. Îndrăznesc să împărtăşesc aceste gânduri cu dvs., cu dorinţa de a merge mai departe.

acum 13 zile · comentarii (2)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 15 zile · comentarii (6)

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 20 zile · comentarii (7)

Cred că asistăm la o premieră. Un proiect al unei legi mai relevant prin ce nu spune, decât prin ce spune. Nu se spune nimic în lege despre manualul unic şi editura unică, dar nici nu se exclude această posibilitate. Nu se spune nimic în lege despre relaţiile dintre autori, edituri şi ministerul Educaţiei, deşi aici au existat problemele care au condus la absenţa manualelor la început de an şcolar.

acum 20 zile · comentarii (4)

Mai întâi am fost cu toţii fascinaţi de „exotismul“ modelului finlandez, dar ne-am înclinat repede cu respect în faţa rezultatelor evidente. Finlanda are cel mai performant sistem de învăţământ din Europa de Vest. Finlanda are şi cele mai puţine ore de curs - 20 de ore pe săptămână, cu tot cu pauze. Nu au teste standardizate, nu au şcoli speciale, nu au învăţământ particular.

acum 29 zile · comentarii (5)

Domnule Preşedinte, cum de aţi primit senin jurământul acestui ministru al Educaţiei, la învestirea acestui Guvern? Chiar n-aţi realizat ce stofă are, pe bune? Ligia, Iulia, Laurenţiu, Dudu, voi unde aţi fost, dragilor? Ce l-aţi consiliat pe Preşedinte? Că mai bun ministru la Educaţie altul pe lume nu-i? Şi acum noi, ăştia de rând, căpătuiţi cu aşa specimen, ce ne facem? Iar ieşim în stradă, disperaţi de furie şi revoltă? Iar?!...

acum 30 zile · comentarii (12)

Evenimentul principal al săptămânii ce stă să se încheie este, fără doar şi poate, începerea anului şcolar 2017-2018. Ceva care se caracterizează prin „repetitivitate“ devine eveniment tocmai datorită faptului că respectivul fapt are nedorita însuşire de a pune în oglindă cam tot ceea ce este rău în România de o lungă perioadă de vreme.

luna trecuta · comentarii (25)

Continuăm conversaţia „Cine a scris Compendiul pentru gimnaziu?“, pe nivelul următor. Sunt onorat să fac public primul răspuns de asumare a paternităţii secţiunilor de Franceză, primit de la dl prof. Gabriel Fornica-Livada, C.N. „Dimitrie Cantemir“ Oneşti, jud. Bacău. Facem împreună acest exerciţiu de integritate, cu acordul explicit al dlui profesor. Domnule profesor, vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o. RESPECT!

luna trecuta · comentarii (0)

Pe pagina a doua scrie: "Acest compendiu este proprietatea Ministerului Educaţiei Naţionale". Mai jos: "Resurse realizate pe baza unor repere metodologice oferite de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei". Citesc, secţiune după secţiune... NICI UN AUTOR, cu nume şi prenume! Frică? Laşitate? Culpă? Produs intelectual educaţional, NO NAME. Incredibil! M.E.N. & I.Ş.E., să vă fie ruşine fără margini pentru ce-aţi făcut!

luna trecuta · comentarii (8)

Ceea ce se întâmplă de câteva luni la Ministerul Educaţiei Naţionale, condus de Liviu Pop, frizează nu absurdul, căci în ţara lui Eugen Ionescu, absurdul este la el acasă, ci penalul. Măsurile luate de ministru sunt, după cum vom demonstra, paşi premergători pentru o serie de abuzuri, falsuri, corupţie şi alte crime financiare ce atentează la siguranţa naţională a României.

luna trecuta · comentarii (4)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

luna trecuta · comentarii (8)

Dacă sunteţi integri, competenţi şi uniţi cu adevărat, şi vă pasă, ca de ochii din cap, de copiii cu care lucraţi, nici un milion de analfabeţi sfertodocţi de-alde Liviu Pop, care transpiră şi-n gând doar la auzul sintagmei „articol hotărât“, nu vă pot sta în cale. Acum sunteţi chiar în „ferma animalelor“ (apud Orwell), iar rinocerii (apud Ionesco) pândesc, să vă ia gâtul. Atenţie mare, dragi profesori: CAPUL PLECAT SABIA ÎL TAIE!...

luna trecuta · comentarii (3)

A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

luna trecuta · comentarii (8)

Sub 10% din şcolile generale din Bucureşti au la acest moment autorizaţii de funcţionare eliberate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie halucinantă: nu există autorizaţii pentru că nu ştiu primăriile să facă dosarele. Afirmaţia nu are însă nici o legătură cu realitatea.

luna trecuta · comentarii (3)

Sub 10% din şcolile generale din Bucureşti au la acest moment autorizaţii de funcţionare eliberate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie halucinantă: nu există autorizaţii pentru că nu ştiu primăriile să facă dosarele. Afirmaţia nu are însă nici o legătură cu realitatea.

luna trecuta · comentarii (3)

Nu critic starea învăţământului dintr-o obstinaţie distructivă. Dar nici nu pot să mă îmbăt cu apă rece, să-mi fur singur căciula. Iar criticile mele se bazează pe informaţii, date şi cifre oficiale, pe care le poate verifica oricine. Plus experienţa de 30 de ani în interiorul sistemului de învăţământ.

luna trecuta · comentarii (7)

E limpede ca lumina zilei: niciun om normal la cap - profesionist integru al educaţiei, ori suflet onest de pe stradă - n-ar spune în ruptul capului că şcoala, aşa cum e ea acum,e bună, e fix ce trebuie copiilor noştri. Nimeni! Nimeni!... Şi atunci de ce perseverăm dement, ca societate, în a perpetua răul adânc? Când şi cum ne-a luat Dumnezeu minţile în aşa hal?

luna trecuta · comentarii (2)
Postari Recente