Deputaţii au decis acreditarea şcolilor doctorale

Deputaţii au decis acreditarea şcolilor doctorale

Plenul Camerei Deputaţilor, convocat în sesiunea extraordinară, a decis marţi, cu 89 de voturi „pentru” şi cu două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului, la şedinţă fiind prezenţi doar 102 deputaţi.

UPDATE Nota lui Liviu Pop pentru învăţământul românesc: „Între 6 şi 7, cu bune şi cu rele“. Când îşi vor primi banii profesorii care au dat în judecată statul

UPDATE Nota lui Liviu Pop pentru învăţământul românesc: „Între 6 şi 7, cu bune şi cu rele“. Când îşi vor primi banii profesorii care au dat în judecată statul

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o notă sistemului de învăţământ românesc, în cadrul unei conferinţe din Vrancea. Potrivit acestuia, şcoala românească este ”între 6 şi 7, cu bune şi cu rele”. Ministrul Educaţiei a mai declarat că 2% din profesorii din România sunt necalificaţi.

Funcţiile de director rămase vacante vor fi ocupate pentru anul şcolar viitor în urma unui interviu

Funcţiile de director rămase vacante vor fi ocupate pentru anul şcolar viitor în urma unui interviu

Cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional interesate de ocuparea în anul şcolar 2017 - 2018 prin detaşare în interesul învăţământului a unor funcţii de director sau director adjunct rămase vacante pot depune până la data de 17 august la inspectoratele şcolare opţiunea în scris cu precizarea unităţii şi a funcţiei de care sunt interesate.

Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie despre scandalul manualelor la Adevărul Live: „Statul cheltuie 2 euro pe un manual“

Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie despre scandalul manualelor la Adevărul Live: „Statul cheltuie 2 euro pe un manual“

Preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, Daniela Vişoianu, a vorbit  la Adevărul Live, despre scandalul manualelor şcolare de Educaţie Fizică şi Dirigenţie, dar şi despre interesele din spatele industriei manualelor şi a materialelor auxiliare. Expertul în educaţie a comentat şi despre propunerea ministrului Educaţiei de a interzice elevilor să aibă telefoane mobile la cursuri, susţinând că este o încălcare  a drepturilor elevilor.

Părinţii cer supraveghere video în clase pe tot parcursul anului şcolar, nu doar la examene. Sindicaliştii se opun

Părinţii cer supraveghere video în clase pe tot parcursul anului 
şcolar, nu doar la examene. Sindicaliştii se opun

Federaţia Naţională a Părinţilor susţine că, în sălile de clasă, camerele de supraveghere ar trebui să funcţioneze pe parcursul întregului an şcolar, nu doar la examenele naţionale. Astfel, se vor evita actele de violenţă, motivează reprezentanţii federaţiei. Pe de altă parte,  sindicatele spun că poate apărea problema unui furt intelectual, în urma instalării camerelor video în clasele din unităţile şcolare.

UPDATE Liviu Pop: Programele şcolare pentru clasele V-VIII au fost aprobate de guvernul tehnocrat. Ce spune ministrul Educaţiei despre greutatea ghiozdanelor

UPDATE Liviu Pop: Programele şcolare pentru clasele V-VIII au fost aprobate de guvernul 
tehnocrat. Ce spune ministrul Educaţiei despre greutatea ghiozdanelor

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, că programele şcolare pentru clasele V-VIII şi tot ce înseamnă plan-cadru pentru învăţământul gimnazial au fost aprobate anul trecut, în aprilie, de către guvernul tehnocrat, adăugând că, în ceea ce priveşte manualul de Educaţie fizică şi sport, au fost semnate contractele, neexistând contestaţii, iar cele trei variante de manuale sunt deja publice în format electronic.

UPDATE Matrapazlâcurile din spatele manualelor de Sport: şcolile au primit o listă din care sunt obligate să comande, deşi licitaţia se va încheia pe 7 august

UPDATE Matrapazlâcurile din spatele manualelor de Sport: şcolile au primit o listă din care sunt obligate să comande, deşi licitaţia se va încheia pe 7 august

Licitaţia pentru controversatele manuale de educaţie fizică încă nu s-a încheiat, dar şcolile din teritoriu au şi primit lista cu titlurile din care sunt obligate să comande unul. Lista a fost trimisă încă din 27 iulie, în aceeaşi zi în care ministrul Educaţiei anunţa pe Facebook că licitaţia se încheie abia pe 7 august.

Recitesc, cu bună credinţă, capitolul de Educaţie din Programul de guvernare al PSD (PG). Cine n-ar vrea ca educaţia să progreseze, să constituie principala resursă de dezvoltare şi modernizare a României?  Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta România de mâine. Capitolul Educaţie al PG cuprinde 85 de măsuri organizate în 15 capitole.

acum 23 zile · comentarii (4)

Lăudabil gestul Ministerului Justiţiei, semnarea unui protocol care vizează organizarea cursurilor de educaţie juridică în şcoli. Foarte bine, dar există resurse pentru această activitate voluntară? Printre domeniile care vor face obiectul educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt:

acum 28 zile · comentarii (2)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 2 luni · comentarii (4)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 2 luni · comentarii (41)

De luni începe evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Un examen care habar nu am ce va aduce nou sub soare, însă care ne va arăta, o dată-n plus, ce ne încăpăţânăm să ignorăm. Trebuie să recunosc că nu am înţeles vreodată la ce foloseşte această evaluare şi de ce ţinem morţis să o menţinem, glorificându-i rolul.

acum 2 luni · comentarii (62)

Toţi am avut cel puţin un moment în care ne-am dorit o schimbare de peisaj, o ieşire din rutina zilnică, o clipă pentru noi pentru a ne înţelege mai bine trăirile şi sentimentele. Pentru mine, colegii care plecau în mobilităţi de studiu mi se păreau exemple de urmat, prin curajul de a-şi ieşi din zona de confort, de a-şi testa limitele şi de a-şi extinde orizontul cunoaşterii prin participarea la cursuri predate în alte limbi decât cea nativă.

acum 2 luni · comentarii (1)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 3 luni · comentarii (6)

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 3 luni · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 3 luni · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 3 luni · comentarii (0)

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente