Videanu pictează în culorile Franţei a doua centrală nucleară din România

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, că a cerut companiei franceze Areva să stabilească amplasamentul optim pentru a doua centrală nucleară din România, pe care să o şi construiască. Ministrul a argumentat că România are nevoie de expertiza specialiştilor Areva, cel mai mare constructor de centrale nucleare din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citiţi în ediţia tipărită de mâine a ziarului „Adevărul” ce spune ministrul Economiei despre programul nuclear al României şi despre implicarea companiilor franceze în acest sector.

De asemenea, Videanu a vorbit despre relaţiile energetice ale României cu Rusia şi despre şansele pe care le mai are ţara noastră de a face parte din proiectul South Stream.

Aflaţi tot din interviul acordat ziarului „Adevărul” ce supriză va rezerva consumatorilor români conectarea sistemului de gaze al ţării noastre la cel european prin conducta Arad-Szeged, prima conductă care nu va aduce în România gaz rusesc şi care va fi inaugurată în septembrie.

 

citeste totul despre: