Un francez face bani din motociclete la Craiova

Un francez face bani din motociclete la Craiova

Gerard Muller priveşte România ca pe un El-Dorado al afacerilor

Venit cu doar 20.000 de euro în buzunar, francezul Gerard Muller a dovedit tuturor cunoscuţilor că în România se pot face afaceri de la zero.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aterizat pe Otopeni la sfârşitul anului 2005, Gerard Muller a pornit prima afacere în luna ianuarie a anului următor. La capătul unui drum început cu doar 20.000 de euro şi presărat cu două eşecuri, Muller nu se mândreşte cu afacerea bazată pe importul şi montajul instalaţiilor de climatizare exterioară (pe care în 2009 a realizat o cifră de afaceri de circa 200.000 de euro) ci cu businessul pe care l-a pornit din pasiunea sa pentru motociclete.

Francezul Gerard Muller (26 de ani) a reuşit în plină criză să facă profit din vânzarea de accesorii pentru motociclete. Cu o investiţie iniţială de 15.000 de euro la jumătatea anului 2008, Muller a încheiat anul trecut cu un profit net de 3.000 de euro. O cifră  derizorie (de parcă ar fi câştigat premiul la categoria de III-a de la „6 din 49"), dar un câştig bun pentru o afacere începută pe fugă, în plină criză şi de la care nu aştepta mare lucru.

A reuşit să dea cu tifla tuturor cunoştinţelor care l-au descurajat atunci când a vrut să vină în România, şi nu dă nici un semn că s-ar întoarce acasă. Francezul Gerard Muller a arătat că România este un El-Dorado al afacerilor, aşa cum i-a fost ilustrată de primul său şef.

Citiţi articolul integral în numărul 23 al revistei Forbes România.


citeste totul despre: