Sondaj: doi din trei români susţin proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşia Montana FOTO: Marian Iliescu
Roşia Montana FOTO: Marian Iliescu

Românii cred că autorităţile trebuie să susţină proiectul Roşia Montană, dar şi exploatarea gazelor de şist, arată un sondaj Sociopol realizat în perioada 23-26 august. Astfel, 68% dintre respondenţi au spus că autorităţile trebuie să promoveze acest proiect, în timp ce doar 32% au răspuns că ar trebui să se opună proiectului.

În plus, acelaşi sondaj de opinie arată că românii au încredere că autorităţile vor promova Roşia Montană, 73% dintre ei fiind de această părere. În schimb, 27% dintre cei intervievaţi au răspuns că autorităţile se vor opune proiectului Roşia Montană.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.

Şase din zece sunt pentru exploatarea gazelor de şist

Românii susţin şi exploatarea gazelor de şist, mai arată sondajul. Astfel, 59% dintre cei chestionaţi au răspuns că autorităţile ar trebui să promoveze acest proiect, în timp ce 41% au răspuns că trebuie să se opună acestui proiect.

Întrebaţi ce cred că vor face autorităţile în cazul proiectului exploatării gazelor de şist, 72% dintre respondenţi au afirmat că vor promova acest proiect, în timp ce 28% au răspuns că autorităţile se vor opune acestui proiect.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 23-26 august 2013, pe un eşantion de 1079 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,2 %.

rosia
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite