Mănescu nu vrea autostrada Iaşi-Târgu Mureş: „Suntem oameni serioşi, nu ne jucăm cu autostrăzile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, alocat fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, va fi transmis Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură după divizarea Companiei Naţionale de Autostraăzi (CNADNR), afirmă noul şef de la Transporturi, Ramona Mănescu, care susţine că „nu ne jucăm cu autostrăzile“.

„Dacă autostrăzile merg la domnul Şova, şi această autostradă trebuie să meargă tot la domnul Şova, pentru că nu putem să facem o autostradă aici, o autostradă acolo, nu ne împărţim jucăriile între noi. Suntem oameni serioşi, nu ne jucăm cu autostrăzile. Dacă Ministerul Transporturilor poate face o autostradă, atunci poate să le facă pe toate. La fel cum dacă domnul Şova face toate autostrăzile, o poate face şi pe aceasta. Dacă tot facem o delimitare, aceasta să fie foarte clară de la început“, a declarat Mănescu, potrivit Mediafax. 

Fenechiu declara în luna martie că atât el, cât şi ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, îşi propun să construiască autostrăzi, că măcar unul dintre ei trebuie să le şi facă, dar că ar fi bucuros dacă vor exista şi alţi miniştri care să le realizeze.

În aprilie, Şova afirma că proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş i-a fost alocat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, care a susţinut că va realiza proiectul în parteneriat public-privat, după ce a fost respins de Guvern pentru costurile prea mari. 

Şapte parlamentari PNL din Iaşi, între care şi fostul ministru al Transporturilor, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului Victor Ponta includerea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru perioada 2014-2020.

Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Autostrăzi, prin divizarea CNADNR, aflată în subordinea lui Şova, nu a fost încă aprobată. În urma separării, departamentul condus de Şova va gestiona autostrăzile, iar drumurile naţionale vor reveni la Transporturi.

Citeşte mai multe despre proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

Drumul lui Dan Şova de la „nu sunt un fan al autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş“ la „rămân un susţinător declarat“

Ministrul Marilor Proiecte îşi neagă propriile afirmaţii făcute în cadrul emisiunii „Prim Plan“, difuzate de TVR1 pe data de 14 februarie, referitoare la prioritatea construirii autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş.

Autostrada care va lega Moldova de Târgu Mureş, o investiţie record

Unul dintre cele mai noi proiecte anunţate de Ministerul Transporturilor este realizarea Autostrăzii Târgu Mureş-Ungheni, care va avea o lungime de 310,30 kilometri, potrivit site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite