Lia Olguţa Vasilescu, despre impozitul pe gospodărie: Fiscalizăm totul. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi chitanţa şi vă deduceţi cheltuiala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a oferit marţi seară câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice, spunând că oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile făcute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditaţiile pentru copii.

„Este sistemul american”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Ea a declarat, invitată la România TV: „Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”.

Aceasta a oferit şi câteva exemple concrete, potrivit Hotnews: „Dacă vrei să îţi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă? Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă”. Moderatoarea a întrebat dacă va fi vorba şi de banii daţi pentru meditaţii. Lia Olguţa Vasilescu a spus: „Şi la meditaţii, exact. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi” cheltuiala.

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămână discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, în care a fost prezentat proiectul legii salarizării unitare, că salariile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, în timp ce celelalte vor fi taxate cu 10 procente. Măsura se regăseşte şi în programul de guvernare al PSD. Liviu Dragnea spunea, în octombrie anul trecut, că impozitul pe venit ar scădea de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au minim 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite