Franklin Templeton: Decizia tribunalului nu are impact material asupra Fondului Proprietatea

Hotărârea Tribunalului Bucureşti de anulare a deciziilor AGA din 2010 de la Fondul Proprietatea, printre care numirea Franklin Templeton administrator al Fondului Proprietatea, nu are „impact material asupra Fondului“, având în vedere deciziile acţionarilor din cele mai recente adunări, consideră administratorul FP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În esenţă, cererea reprezintă un argument tehnic cu privire la formalităţile administrative necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor din 6 septembrie 2010 de către administratorii anteriori ai Fondului. Având în vedere hotărârile separate aprobate în cele mai recente adunări ale acţionarilor, administratorul Fondului nu consideră decizia Tribunalului ca având impact material asupra Fondului", se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea (FP) transmit ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

Administratorul Fondului Proprietatea menţionează că, deocamdată, nu a primit niciun document oficial din partea Tribunalului Bucureşti în legătură cu decizia instanţei.

CITEŞTE ŞI

Şoc pe piaţa de capital! Franklin Templeton, gata să piardă şefia Fondului Proprietatea

Managagerul Fondului Proprietatea: N-am promis niciodată valoarea de un leu a acţiunii FP

"Odată ce acesta va fi disponibil, administratorul Fondului va lua în considerare măsurile legale suplimentare adecvate şi va informa acţionarii în acest sens", se arată în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a decis anularea unei hotărâri AGA Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul pentru ca ulterior compania Franklin Templeton să fie numită administrator al FP. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

„Prin hotărârea pronunţată în data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea formulată de reclamanta Ioana Sfîrăială, de constatare a nulităţii absolute a hotărârii nr. 1 din 6 septembrie 2010 a Adunării Generale Extraordinare ale Acţionarilor (AGEA) a Fondului Proprietatea, prin care au fost schimbate actele constitutive şi a fost ales ca administrator unic Franklin Templeton Investment Management Limited Londra - Sucursala din România, împreună cu noua conducere a Fondului“, au declarat mai multe surse din magistratură citate de Mediafax.

Avocata Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea, a contestat în octombrie 2010 în instanţă o parte dintre deciziile AGEA de la Fond în care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocând că proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat în termenul legal, de 30 de zile înainte de AGA.

citeste totul despre: