Dan Şova: O autostradă în Moldova se va construi cu fondurile din 2014-2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova, a dat asigurări, luni seară, că pe alocarea financiară 2014 - 2020 se va construi o autostradă în Moldova, însă nu a putut să spună exact care va fi aceasta.

Întrebat când va putea avea Moldova o autostradă, acesta a răspuns că pe alocarea financiară 2014 - 2020 se va construi una.

„De la Botoşani la Galaţi nu cred că vom avea o autostradă în exerciţiul financiar următor, dar se va construi una în Moldova. Pe alocarea financiară 2014 - 2020 în mod evident se va construi autostradă în Moldova. Dacă se va construi pe Coridorul IX, adică Ploieşti - Iaşi, dacă se va construi pe Iaşi - Bacău - Braşov, îmi este greu să vă spun. Asta este o chestiune de decizie a Guvernului“, a afirmat Şova la Realitatea TV.


Ministrul delegat a ţinut să precizeze că tronsonul de autostradă Craiova - Piteşti este unul strategic necesar industriei grele din România şi a celei de automobile, care va ajuta ca produsele acestora să ajungă în Portul Constanţa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite