Cum funcţiona economia României în perioada în care Regele Mihai a condus destinele ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada premergătoare celui de al Doilea Război Mondial a fost considerată una din cele mai dinamice pentru economia Românaiei care a recuperat din pierderile perioadei de criză din anii `30, însă după 1944 a cunoscut din nou un regres destul de pronunţat.

Dacă facem o paralelă între economia României din perioada domniilor regelui Mihai şi a tatălui său, Carol al II-lea, şi perioada actuală observăm mai multe asemănări. La acea vreme România era cunoscută pentru resursele sale, în principal cele petroliere.

În acea perioadă, România se afla în condiţiile unei economii de piaţă. Statul controla căile ferate şi industria de armament, însă restul industriei era sub controlul sectorului privat.

Împrumuturile României erau şi ele considerabile, iar resursele şi agricultura susţineau exporturile ţării. Fiind pe deficit, una din marile probleme ale României interbelice era dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Perioada premergătoare celui de al Doilea Război Mondial găseşte România într-o legătură economică destul de puternică cu Germania lui Hitler, însă de pe urma acestui gen de comerţ economia nu a cunoscut salturi extraordinare.

Citiţi articolul complet în Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite