Comisia Europeană confirmă că a refuzat întâlnirea cu Viorel Ştefan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Ştefan FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Comisarii europeni Moscovici şi Dombrovskis au confirmat joi că au refuzat întâlnirea cu vicepremierul României, Viorel Ştefan, scrie Business Review.

Pierre Moscovici şi ministrul Valdis Dombrovskis (vicepreşedinte pentru Euro şi dialogul social, responsabili şi de Stabilitatea financiară, servicii financiare şi piaţa pieţelor de capital) au confirmat că Guvernul României a trimis o cerere de întâlnire, în numele vicepremierului Viorel Ştefan, pentru această vineri.

„Reuniunile nu ar fi putut fi organizate de data aceasta, datorită angajamentelor anterioare în dosarele vicepreşedintelui Dombrovskis şi ale comisarului Moscovici”, au răspuns oficialii UE publicaţiei Business Review, cea care a semnalat miercuri refuzul oficialilor europeni de a se întâlni cu Viorel Ştefan.

Publicaţia precizează că, potrivit calendarului oficial al reuniunii publice a UE, postat pe site-ul Comisiei Europene, la data de 18 mai, la solicitarea reuniunii, niciunul dintre comisari nu a avut angajamente anterioare oficiale. Joi, Valdis Dombrovkis a participat la reuniunea Comisiei pentru afaceri economice şi monetare (ECON) a Parlamentului European.

Guvernul a ţinut să precizeze miercuri seară că vicepremierul Viorel Ştefan a stabilit o întâlnire cu comisarul european pentru Concurenţă, Magrethe Vestager, evitând să confirme sau să infirme faptul că oficialul român a fost refuzat de cei doi comisari.

Potrivit precizării trimise de Executiv redacţiei „Adevărul”, discuţiile cu Magrethe Vestager se vor axa pe situaţia Sidex Galaţi, ca urmare a adoptării de către Comisia Europeană a deciziei de autorizare condiţionată în cazul concentrării economice privind preluarea Ilva de către ArcelorMittal, dar şi pe alte cazuri cu impact pentru economia românească.

„Informaţiile apărute cu privire la celelalte componente ale programului apărute în presă sunt pure speculaţii”, mai spune Guvernul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite