Cât durează să te angajezi? În România, procesul este printre cele mai scurte

Cât durează să te angajezi? În România, procesul este
printre cele mai scurte

Durata unui proces de angajare variază semnificativ în funcţie de ţara în care te găseşti. Dacă în India durează numai 16 zile să completezi acest proces, în Brazilia poţi sta şi aproape 40 de zile pentru a-l finaliza. România stă însă bine în acest clasament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Per ansamblu, durata medie a procesului de angajare în prima jumătate a anului 2017 a fost de 23,7 zile în toate 25 de ţări analizate într-un studiu Glassdoor.

Aceasta arată că persoanele care caută un loc de muncă în Brazilia au raportat cele mai lungi procese de angajare, cu o durată de 39,6 zile, cu mai mult de 13 zile mai mult decât media globală. Ei sunt urmaţi de Franţa (38,9 zile), Elveţia (37,6 zile), Italia (36 zile) şi Belgia (36 zile).

Prin contrast, ţara cu cel mai scurt proces a fost India, cu 16,1 zile, cu 7,6 zile mai scurtă decât media globală. Ea este urmată de Israel (16,9 zile), România (19,2 zile), Canada (20,1 zile) şi Malaezia (21,7 zile).

Printre cele mai încete interviuri se numără cele pentru postul de profesor (60,3 zile), analist de sisteme de afaceri (44,8 zile) şi cercetător (44,6 zile). Locurile de muncă cu cel mai rapid proces de intervievare sunt chelner (8 zile), reprezentant cu amănuntul (8,5 zile) şi şofer de livrări (8,5 zile).

Companiile în sine par să aibă un control substanţial asupra duratei proceselor de interviu. O analiză arată că factorii specifici companiei explică aproximativ 14,7% din variaţiile de întârzieri în angajare în întreaga lume, aproximativ de două ori mai mari decât factorii specifici locului de muncă sau factori precum industria, localizarea şi mărimea companiei.

Analiza a vizat 83.921 recenzii de interviu partajate anonim pe Glassdoor din 25 de ţări, în perioada 1 ianuarie 2017 - 13 iunie 2017, în care solicitanţii de locuri de muncă au înregistrat durata unui interviu recent pe care l-au experimentat. 

citeste totul despre: