Digi intră în componenţa indicelui principal al BVB, la nici o lună după listare

Digi intră în
componenţa indicelui principal al BVB, la nici o lună după listare

Tranzacţionare la BVB a acţiunilor Digi Communications Inquam Photos / Octav Ganea

Indicele principal al pieţei de capital din România, BET, va include în componenţa sa şi acţiunile Digi, la mai puţin o lună de la listarea companiei, pe motiv că aceasta a fost cel mai mare IPO privat din istoria pieţei de capital româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşadar, 13 companii vor intra acum în componenţa indicelui BET, fiind a doua oară de la lansarea indicelui când componenţa sa este schimbată.

„Capitalizarea tuturor companiilor listate la BVB depăşeşte 37 de miliarde de euro, din care companiile româneşti au peste 20 de miliarde de euro. Digi a fost cel mai mare IPO privat din istoria pieţei de capital româneşti, iar Comitetul Indicilor a decis includerea acestui emitent în indicele principal al bursei”, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), este cel important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria. Acţiunile Digi au intrat la tranzacţionare la BVB pe 16 mai 2017, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

„Companiile mari formează piaţa într-un mod semnificativ. Companii noi din sectoare noi vin pe piaţă, folosind cea mai modernă infrastructură pe care am construit-o deja pentru a conecta piaţa noastră cu fiecare investitor, local sau internaţional, astfel încât oportunităţile se prezintă acum într-un număr şi la o viteză fără precedent”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţului de închidere de la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 22 iunie 2017. Noile structuri ale indicilor BVB vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 3 iulie 2017. Membrii Comisiei Indicilor sunt: Lucian-Claudiu Anghel –  preşedinte, Ludwik Sobolewski – membru,  Bogdan Campianu - membru, Mihai Lazăr - membru, Dorin Alexandru Badea - membru.

citeste totul despre: