Băncile mici îşi extind rapid reţeaua de unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmând exemplul competitorilor mai puternici, instituţiile de credit cu o cotă de piaţă redusă anunţă, printre obiectivele acestui an, creşterea numărului de unităţi teritoriale,

Urmând exemplul competitorilor mai puternici, instituţiile de credit cu o cotă de piaţă redusă anunţă, printre obiectivele acestui an, creşterea numărului de unităţi teritoriale, pentru care sunt dispuse să aloce sume importante.

Dacă v-aţi întrebat unde mai este loc pentru atâtea sedii de bănci, care "împănează" practic toate intersecţiile mari sau bulevardele oraşelor, aflaţi că unele dintre instituţiile bancare abia acum încep ofensiva teritorială. Este vorba, în principal, despre băncile mai mici, care au o cotă de piaţă sub 5%, şi de cele care au intrat recent în sistemul bancar românesc prin achiziţionarea altei instituţii. Băncile încep să pună accent pe prezenţa lor fizică în teritoriu, în speranţa de a atrage cât mai mulţi clienţi.

Amenajarea unei unităţi, aproape 300.000 de euro

Romexterra Bank continuă investiţiile în extinderea şi modernizarea reţelei teritoriale, după ce, anul trecut, au fost deschise 22 de unităţi, iar reţeaua de ATM-uri a crescut până la 176 de bancomate. Acţionarii Romexterra Bank îşi propun, pentru anul curent, extinderea reţelei teritoriale cu 35 de noi unităţi, primele 15 fiind planificate a fi inaugurate în prima jumătate a anului. Astfel, banca va deţine o reţea de 96 de unităţi, urmând să fie prezentă în toate judeţele ţării. Şi reţeaua de ATM-uri a băncii va fi extinsă până la 326 de aparate până în decembrie 2007. În plus, este preconizată şi finalizarea proiectului pentru acceptarea cardurilor cu cip. La rândul său, Egnatia Bank România vrea să-şi dubleze practic reţeaua teritorială. Banca a anunţat că va inaugura, în acest an, circa zece sucursale noi, pe lângă cele opt existente, iar bugetul prevăzut de bancă oscilează între 250 şi 300.000 de euro pentru fiecare unitate în parte, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al băncii, Stylianos Sofianos. "Vrem să deschidem cel puţin încă zece unităţi în acest an, în Bucureşti, Sibiu şi Deva, precum şi în alte oraşe mari. Costurile finale şi numărul de sucursale pe care le vom deschide vor depinde însă de condiţiile pe care le vom întâlni la fiecare unitate, pentru că vrem ca sucursalele pe care le deschidem să aibă o valoare ridicată prin tehnologia încorporată şi facilităţile pe care le vom oferi clienţilor", a mai spus Stylianos Sofianos.

Numărul mare de sucursale atrage populaţia

Banca Românească a inaugurat deja, în primele zile ale anului, o nouă sucursală, după ce în decembrie 2006 a deschis alte 11 noi unităţi. Astfel, în Capitală se regăsesc 27 din cele 78 de puncte de lucru.

"În acest an, planificăm să deschidem alte 70 de noi sucursale, astfel încât reţeaua băncii să ajungă la 150 de unităţi. Luăm în considerare înfiinţarea de sucursale în oraşele unde nu suntem încă prezenţi, dar avem ca scop şi întărirea prezenţei noastre în oraşele unde operăm deja", a declarat Andreas Maragkoudakis, director general al Băncii Româneşti.

Totodată, Piraeus Bank România a deschis, în decembrie 2006, şapte noi sucursale, numărul total al acestora ajungând la 46, din care 19 sunt localizate în Bucureşti. Pentru perioada imediat următoare, Piraeus Bank vrea să ajungă la o reţea de 85 - 90 de sucursale şi să fie prezentă în fiecare reşedinţă de judeţ. "O reţea extinsă este un element esenţial pentru abordarea clienţilor persoane fizice. Dorim ca fiecare potenţial client, indiferent de judeţul sau oraşul în care se află, să poată beneficia de serviciile Piraeus Bank. Dezvoltarea băncii este deopotrivă una cantitativă, şi calitativă. Pe de o parte extindem reţeaua teritorială, iar pe de altă parte îmbunătăţim şi completăm în permanenţă oferta de produse şi servicii a băncii", precizează Irina Papadopoulou, directorul reţelei de sucursale Piraeus Bank România.

Nu în ultimul rând, banca CR Firenze România va deschide, în primele luni ale anului 2007, opt noi sucursale, din care patru în Bucureşti şi câte una în Arad, Braşov, Cluj-Napoca şi Râmnicu Vâlcea. În prezent, reţeaua băncii cuprinde 11 sucursale, din care şapte sunt în Bucureşti, restul fiind în Craiova, Constanţa, Satu Mare şi Timişoara.

Criteriile pentru alegerea unei noi sucursale:

potentialul economic al zonei şi perspectivele de dezvoltare ale acesteia;

venitul mediu al populaţiei, rata şomajului, numărul persoanelor fizice potenţiali clienţi bancari;

gradul de dezvoltare al infrastructurii;

potenţialul concurenţial.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite