Nou scandal Dieselgate: Înmatriculările noi de Porsche Cayenne, interzise în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia rutieră din Elveţia a impus o interdicţie prealabilă noilor înmatriculări ale vehiculelor Porsche Cayenne cu software de manipulare a motorului diesel. Germania a anunţat luna trecută retragerea a mii de vehicule afectate, notează Deutsche Welle în ediţia sa online.

Biroul Federal al Drumurilor din Elveţia (Swiss Federal Roads Office) a anunţat vineri că va opri înmatricularea SUV-urilor de lux produse de filiala VW, pentru a „proteja mediul înconjurător".

"Vehiculele dotate cu softuri de manipulare a noxelor vor fi putea fi înmatriculate în Elveţia doar după ce se conformează reglementărilor", a declarat biroul în anunţul său.

Interdicţia preliminară nu afectează maşinile deja înmatriculate în Elveţia.

Modelele de 3 litri Porsche Cayenne au fost comercializate ca fiind conforme cu standardul Euro 6, cea mai ridicată clasă de emisii din UE pentru motoarele diesel.

Grupul VW, de care aparţine Porsche, a recunoscut că utilizează software-ul încorporat în motorul maşinii pentru a detecta când a fost testat pentru emisii.

Programele ilegale de reducere a emisiilor poluante au fost găsite în modelul Porsche Cayenne Diesel 3.0 TDI, a declarat ministrul german de transport, Alexander Dobrindt, la sfârşitul lunii iulie. 

Atunci, oficialul a rechemarea la service a aproximativ 22.000 de autovehicule Porsche Cayenne şi Macan diesel.

Producătorul de automobile sportive Porsche AG este deţinut de grupul germanVolkswagen, care în 2015 a recunoscut că a echipat motoarele diesel cu un sistem care reduce emisiile poluante în timpul controalelor, dar care este dezactivat în condiţii reale de drum. În urmă cu doi ani, Porsche a întrerupt vânzările de autovehicule diesel Cayenne pe pieţele din Statele Unite şi Canada.

La începutul acestei săptămâni, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor ţări europene şi să interzică circulaţia noilor autovehicule diesel, dar a refuzat să precizeze o dată exactă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite