Citigroup: Netflix şi Tesla pot fi ţinte de preluare pentru Apple

Citigroup: Netflix şi Tesla pot fi ţinte de preluare pentru Apple

Netflix, Walt Disney şi Tesla se află între şapte companii menţionate de Citigroup ca posibile ţinte de preluare pentru Apple, ca investiţie pentru rezervele de capital de peste 250 de miliarde de dolari ale producătorului de iPhone-uri, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu peste 90% din rezervele de capital păstrate în străinătate, inroducerea de către Statele Unite a unei taxe de repatriere de numai 10% ar pune la dispoziţia Apple 220 de miliarde de dolari pentru achiziţii sau răscumpărări de acţiuni, arată Jim Suva, analist la Citigroup, într-o notă adresată clienţilor.

Proiectul fiscal al preşedintelui american Donald Trump, prezentat luna trecută, propune ca multinaţionalele să îşi poată repatria profiturile obţinute în străinătate la un impozit de 10%, faţă de 35% în prezent.

”Una dintre priorităţile noii administraţii este să permită companiilor americane să îşi repatrieze banii cu un impozit mai mic, iar Apple ar putea avea o nevoie mai acută să folosească acei bani”, a scris Suva.

Alte posibile ţinte de achiziţii ar putea fi dezvoltatorii de jocuri video Activision Blizzard, Electronic Arts şi Take Two Interactive Software şi serviciul de streaming video Hulu.

Analiza se bazează pe cinci criterii, respectiv compatibilitatea strategică, activităţile internaţionale, mărimea tranzacţiei, activele non-strategice puţine şi impactul probabil asupra preţului acţiunilor Apple.

Sub presiunea acţionarilor, Apple a suplimentat recent programul de returnare de capital cu 50 de miliarde de dolari, programul de răscumpărare de titluri cu 35 de miliarde de dolari şi a majorat dividendele trimestriale cu 10,5%.
citeste totul despre: