5 sfaturi pentru utilizarea cardului în vacanţa din străinătate

5 sfaturi pentru utilizarea cardului în vacanţa din străinătate

Cardul bancar a devenit un accesoriu de nelipsit atunci când îţi petreci concediul în străinătate, el putând fi utilizat atât ca un mijloc pentru a-ţi asigura o sumă suplimentară de bani pentru situaţii neprevăzute, cât şi pentru a face cumpăraturi direct cu el sau pentru a retrage bani de la bancomat. Totuşi, înainte de a părăsi ţara, este recomandat să faci câteva verificări care să te scutească de neplăceri în vacanţă.

Cum au fost „mânărite“ licitaţiile la achiziţiile publice pe fonduri europene. Statul a realizat un ghid care să elimine portiţele | comisia europeana

Cum au fost „mânărite“ licitaţiile la achiziţiile publice pe fonduri europene. Statul a realizat un ghid care să elimine portiţele

Disperat de problemele apărute în ultimii ani cu achiziţiile publice făcute la proiecte derulate cu fondurile europene, ministerul de resort a realizat împreună cu Comisia Europeană un ghid de bune practici, care vine cu soluţii destinate a elimina diversele chichiţe sau interpretări legislative, astfel încât Guvernul să nu mai ajungă în situaţia de a suporta corecţii bugetare din partea Bruxelles-ului.

Unde îşi ţin banii cele mai bogate familii din lume? Bănci exclusiviste unde ai nevoie de milioane de dolari ca să treci pragul

Unde îşi ţin banii cele mai bogate familii din lume? Bănci exclusiviste unde ai nevoie de milioane de dolari ca să treci pragul

In ciuda crizei economice numarul milionarilor a continuat sa creasca in ultima perioada, in America de Nord, de exemplu, numarul acestora urcand cu 11%, pana la 3,73 milioane, scrie Business Insider. Unde isi tin acestia banii? Adesea raspunsul este acelasi: banci private, care incearca sa isi mentina un statut exclusivist impunand bariere de milioane de dolari potentialilor clienti.

BNR va folosi toate mijloacele pentru a reduce diferenţa dintre dobânzile la creditele în lei şi cele în valută | mugur isarescu

BNR va folosi toate mijloacele pentru a reduce diferenţa dintre dobânzile la creditele în lei şi cele în valută

BNR se va folosi de toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a aduce dobânzile la creditele în lei cât mai aproape de cele la creditele în valută, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax. Acest lucru ar trebui să îi facă pe clienţi să prefere creditarea în lei, în contextul în care nu va mai exista riscul cursului valutar.

Scrisoarea către FMI: statul va „instrui“ judecătorii cum să împartă dreptatea în privinţa clauzelor abuzive din contractele de credit | fmi

Scrisoarea către FMI: statul va „instrui“ judecătorii cum să împartă dreptatea în privinţa clauzelor abuzive din contractele de credit

Autorităţile vor să „instruiască“ judecătorii care decid în procesele dintre bănci şi clienţi în privinţa clauzelor abuzive din contractele de credit sau alte contracte de prestări servicii şi iau în calcul înfiinţarea unei instanţe unice care să judece astfel de cazuri, potrivit unui draft al scrisorii de intenţie convenite de către Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 2 luni · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 8 luni · comentarii (2)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 10 luni · comentarii (37)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 2 ani · comentarii (1)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 2 ani · comentarii (11)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 2 ani · comentarii (10)

UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

acum 2 ani · comentarii (5)

Este surprinzător câtă confuzie este la promotorii de mesaj economic: băncile (ca şi afacere) nu sunt tot una cu cămătarii pe care îi protejează. Mai multe despre rolul societal al sistemului financiar în ansamblu şi în particular al celui bancar în cartea unui laureat recent al premiului Nobel pentru Economie Robert James Bob Shiller, „Finance and the Good Society“.

acum 2 ani · comentarii (11)
Postari Recente