Cum a uitat premierul Tudose că a avut un cont bancar de 100.000 de lei în toamna lui 2016

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose FOTO gov.ro

Am fost uluit să aflu că premierul României, Mihai Tudose, nu are conturi bancare şi nici nu posedă un card. M-am uitat, însă, peste declaraţiile de avere depuse în calitate de deputat şi lucrurile nu stau chiar aşa.

Când l-am auzit pe premier că i-au dispărut mai demult 500 de dolari din cont, am pus repede mâna pe telefon şi am sunat la bancă. Totuşi, şeful Executivului unui stat membru al Uniunii Europene care, pasager, a fost şi ministrul Economiei, povestea o experienţă traumatizantă. Să ai bani în cont şi să-ţi dispară, asta nu am mai pomenit de la prăbuşirea Bancorex! Ba, mai mult, nenorocita aia de bancă i-a mai cerut şi comision de administrare, nu doar că i-a luat banii! Dacă i-o fi avut depuşi pe la Safi Invest sau Dacia Felix, ghinion. Dar, în lumea civilizată, aşa ceva nu prea se mai întâmplă. În lumea civilizată se fac plăţi online, fie că mergi cu Uberul, că îţi iei bilete de avion, joci la pariuri, îţi cumperi o casă sau rezervi o cameră la un hotel. Nah, acum nu poţi să obligi pe nimeni să se folosească de instrumentele moderne de plăţi.

Totuşi, privindu-l pe domnul Tudose cât de încruntat şi de supărat era pe bănci, m-a apucat un sentiment de anxietate. Am zis să sun la bancă, domnule, să mă conving că banii mei nu mi i-a luat Soroş, Satana sau vreo altă forţă ocultă. Ştii cum e, banii sunt ochiul dracului. Până la urmă, cei 500 de lei ai mei zăceau acolo în cont, aşteptând să-i retrag ca să-i mai pompez în economia de consum a PSD-ului.

Dar am avut, totuşi, o curiozitate morbidă. Oare omul ăsta care acum e premierul României, chiar nu a mai avut în viaţa lui un depozit, în afară de cei 500 de dolari pierduţi în tinereţe? Adică, am înţeles următoarea fază de la Mihai Tudose.

„Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită!“

Bun. Deci, lucrăm cu materialul clientului. Conform ultimei declaraţii de avere, datată 4 iulie 2017, premierul Tudose preciza că anul trecut a încasat 70.318 lei şi că nu are conturi sau depozite bancare.

Anul trecut, Mihai Tudose a fost deputat în Parlamentul României, candidând în 2012 pe listele PSD. În total, pe site-ul Camerei Deputaţilor, în dreptul fostului deputat Tudose, apar nouă declaraţii de avere. NOUĂ!

Interesant este că în declaraţiile de avere datate cu 4.10.2016 şi 20.10.2016 apare că Mihai Tudose a avut un cont curent, inclusiv card (aşa scrie în document) deschise la Raiffeisen, în valoare de 100.000 de lei. În declaraţia de avere din 14.11.2016 şi în cele ulterioare, nici contul şi nici suma nu mai apar. În schimb, în declaraţia de avere din 5 ianuarie 2017 apare că Mihai Tudose a contribuit cu 20.000 de lei la campania electorală (cel mai probabil a PSD-ului) şi ca si-a achizitionat un autoturism Mercedes fabricaţie anul 2015. Restul o fi fost comisioanele băncii? Haha!

Adică, atunci când auzi că premierul ţării tale renunţă la serviciile bancare începi să te gândeşti dacă mai are rost să trăieşti pe pământul ăsta. În mod normal, ar trebui să-ţi dai foc la buletin, la certificatul de naştere, la abonamentul de la bibliotecă, la absolut tot şi să fugi, să te duci să trăieşti în copaci!

Nu văd pe nimeni făcând asta, aşa că stau şi mă întreb... Oare domnul premier, taxele şi le plăteşte stând la coadă, la ghişeu? Dacă da, nu ar vrea să facă ceva ca să reducă birocraţia? Telefonul mobil, domnul premier şi-l plăteşte la Mall, stând la coadă? Factura la energie electrică tot aşa o plăteşte, stând la coadă la Poştă sau la Enel? Oare în vacanţă, îşi rezervă cazarea la faţa locului, de la punctele alea de informare turistică?  

Dar mintea mea tot zboară la suta aia de mii dispărută din declaraţia de avere a premierului. Oare o fi păţit-o din nou domnul premier şi, de data asta, cei de la Raiffeisen să i-o fi luat din cont? Oare o fi alertat autorităţile? Să le alertăm noi? I-o fi luat-o Soroş şi a împărţit-o demonstranţilor cu câini din Piaţa Victoriei? Oare o fi adevărat că trăim ca în Matrix şi că nu vedem semnele din jurul nostru, că dacă citeşti invers card îţi iese drac? Oare ar trebui să ne temem că băncile vor fura din conturi creditele luate de Guvernul nostru? Sau suntem nişte ipocriţi şi lansăm atacuri şmechereşti şi meschine ca să demonizăm băncile ca să punem mâna mai uşor pe Pilonul 2 de pensii? Zic şi eu...

În orice caz, tare curios sunt ca să aflu ce s-a întâmplat cu suta aia de mii. Poate se sesizează şi vreo autoritate, precum ANI sau DNA, să aflăm ce s-a întâmplat cu banii omului.

mihai tudose
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite