Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari sunt cele pentru care nu se percepe comision la retragere de numerar de la bancomate şi la interogarea soldului

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari. Băncile comerciale au lansat în ultimii ani mai multe carduri de debit dedicate pensionarilor, oferind o serie de avantaje, cel mai important dintre acestea fiind comisionul zero pentru retragerea de numerar de la bancomate. „Adevărul“ vă prezintă câteva dintre cele mai avantajoase carduri pentru pensionari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari. Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank oferă „Cardul de pensie“ celor care vor să-şi încaseze lunar pensia într-un cont curent deschis la bancă. Banca nu percepe comision pentru retragerea de numerar de la bancomatele băncii şi pentru interogarea soldului. Cardul poate fi utilizat şi în străinătate. De asemenea, cardul de pensie de la Raiffeisen poate fi folosit pentru plata facturilor, pentru plăţi la comercianţi, iar, la cerere, deţinătorului poate obţine facilitatea descoperit de cont overdraft în valoare de până la trei pensii nete (se acordă pe baza analizei de credit, vârsta maximă la data solicitării facilităţii este de 65 de ani şi 11 luni, conform normelor interne ale băncii). Cardul de pensie poate fi solicitat de orice pensionar care încasează aceste drepturi de la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) sau de la 
Ministerul Apărării Naţionale (MAPN).
 

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari. BCR

BCR oferă card pentru pensionari în cadrul unui pachetui de produse şi servicii dedicate acestora „Comod BCR“. Astfel, pachetul include un cont curent cu card de debit, în care să fie virată lunar pensie, retragerile de numerar de la bancomatele băncii şi interogarea soldului nefiind comisionată. De asemenea, nicio plată la comerciant nu se taxează, lucru valabil în cazul tuturor cardurilor. Deţinătorul cardului poate primi gratuit prin SMS o alertă pentru alimentările de tip pensie. Adică pensionarul este anunţat prin SMS când inhtră pensia în cont. Pachetul mai include posibilitatea constituirii unui depozit cu dobândă preferenţială - mai exact, cu un bonus de dobândă de 0,2% faţă de oferta standard – pentru depozitele la termen în lei, cu maturitate de la trei pânp la 12 luni, dobânda fiind fixă.  Pachetul conţine şi facilitatea de descoperit de cont. Suma acordată este de maximum trei pensii nete, plafon care se activează imediat după prima virare a pensiei în contul curent. Vârsta limită la data solicitării nu trebuie să depăşească 66 de ani, iar perioada de acordare  facilităţii este de 24 de luni, fără a depăşi vârsta de 68 de ani. Costul pachetului oferit de BCR pensionarilor este de 2 lei şi este necesară menţinerea sumei minime de 5 lei în contul curent inclus în pachet. Documentele necesare pentru achiziţionarea pachetului sunt: copie act de identitate, cerere de virare a pensiei în contul curent din pachet (după caz), cupon de pensie (după caz) şi decizia de pensionare în original şi factura de utilităţi (dacă se solicită descoperit de cont). 
 

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari. Garanti Bank

Garanti Bank oferă pachetul „Pensionari“, iar cu cardul inclus, pe care se virează pensia, se pot efectua retrageri de numerar de la bancomatele băncii şi interogări de sold fără să se perceapă comision. De asemenea, banca nu percepe comision pentru deschiderea şi administrarea contului curent sau a cardului. De asemenea, banca oferă un bonus (sumă restituită pe card) de 0,25% din valoarea cumpărăturilor achitate cu cardul, bonus ce poate fi folosit la cumpărături în magazinele partenere Bonus Card.    
 

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari. Millennium Bank

Millennium Bank oferă contul de pensie cu card de debit ataşat. Nu se percepe comision pentru administrarea lunară a contului, pentru emiterea cardului, pentru retragerile de numerar de la bancomatele băncii şi pentru interogarea soldului. De asemenea, nu se percepe comision de administrare a cardului de debit în primul an. De asemenea, banca oferă reduceri de până la 30% pentru plăţile pe care posesorii le fac cu cardul de debit la comercianţii parteneri ai Millennium Bank, care acoperă toată ţara şi provin din domenii variate - servicii medicale, turism, restaurante, centre de sănătate şi de înfrumuseţare, produse electronice, magazine. 
 
 
 
 
 
citeste totul despre: